Здравословни навици за заети хора

Практически семинар Energy Boost в партньорство с wellness coach Надя Светославова

Практически семинар Energy Boost

Миналата седмица заедно с wellness coach Надя Светославова използвахме един прекрасен повод – българското издание на Food Revolution Day 2016 – за да съберем заедно дузина ентусиасти с динамично ежедневие и да си поговорим за култивирането на здравословни навици измежду жонглирането с множество ангажименти и задачи. 

Практически семинар Energy Boost

По време на лекционната част от семинара, Надя сподели с участниците фундаменталните фактори при формирането на здравословни навици и какви са най-съществените знания, които са ни необходими, за да можем да планираме ежедневието си, така че динамиката и множеството задължения да не бъдат пречка пред това да се храним разумно с правилна по вид и количество храна.

Практически семинар Energy Boost

Освен това, Надя ни разказа как формирането на здравословни навици може да бъде изключително предизвикателно, когато човек си постави тази цел не с желанието да промени генерално навиците си, а като фикс идея, която е фокусирана върху краткотрайна и експресна промяна.

Практически семинар Energy Boost

В практическата част на семинара, заедно с участниците приготвихме две изключително бързи и лесни рецепти – една за питателен и пъстър обяд и една за чудесна хранителна сутрешна или следобедна закуска. Двете рецепти чудесно илюстрираха колко лесно е всъщност да култивираме здравословни навици по отношение на приготвянето на храна дори в ограничаващи условия. 

Практически семинар Energy Boost

Основната идея на семинара – както на работилницата, така и на лекцията, беше да си поговорим с хора с различни занимания, на различна възраст, с различни навици, но обединени от желанието да създадат здравословни навици. Навици, които да им помогнат да бъдат енергични и продуктивни, да поддържат тонуса си и да успяват да балансират енергията си през целия ден. И най-вече да си дадат сметка, че има три основни елемента, които са им необходими, за да вкоренят здравословни навици в ежедневието си генерално, а именно информираност, планиране и желание 🙂 

Практически семинар Energy Boost

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>