Орехови палачинки с канела

Класическа закуска в здравословно изпълнение от ново поколение

Орехови палачинки с канела

Откакто експериментирам с разнообразни комбинации от здравословни продукти, палачинките се превърнаха в любимата ми закуска! Тънки и големи или пухкави и мънички, с прясно мляко и яйца или с ядково мляко и чиа, със зехтин или с кокосово масло, с пресни плодове и мед или с ядки и сушени плодове, палачинки мога да закусвам всяка сутрин! Най-хубавото е, че е наистина лесно и бързо да си направим доза здравословни палачинки, независимо от вкусовите предпочитания. Днешната рецепта е поредната моя здравословна интерпретация на тази класическа закуска. Вижте как да си направите орехови палачинки с канела. Орехови палачинки с канела

Никак няма да е преувеличено да кажа, че вкъщи вече не ми стига мястото да побирам всичките си видове кулинарни продукти, пособия и аксесоари. По отношение на брашното, например, у дома си е като цяло изложение. Попадна ли на някое ново и нетрадиционно брашно, задължително си го купувам. А най-лесният и бърз начин да тествам някое ново брашно е именно в нова палачинкова версия. 

Ето само някои от различните рецепти за палачинки, които създадох през последните месеци:

Кокосови палачинки за 5 минути

Солени палачинки без брашно със сирене

Боровинкови палачинки за щастливо събуждане

Тиквени палачинки с кокосово мляко

Морковени тиганички с пшеничен зародиш

Веган сочни тиганички с чиа и трици

Орехови палачинки с канела

Като гарнитура за днешните орехови палачинки избрях манго и нектар от агаве. Нямаше как да не добавя и цели орехови ядки, които допълнително подчертаха приятната ядкова нотка. 

Тъй като обожавам канела, количеството, което сложих в сместа за 5 малки палачинки, е може би малко повече от това, което бих сложила ако правех палачинките за друг. Но ако има подправка, към която имам особен афинитет и бих сложила на почти всичко, което хапвам, канелата твърдо е тази подправка. 

Канела + сол = неочаквано вкусна комбинация

Като заговорих за канелата, едно от най-вкусните неща, които единият ми дядо ми е приготвял някога, е именно нещо с канела. Противно на очакванията обаче това изкушение е солено! Ако някога ви се експериментира с ядки,  напръскайте с малко вода стотина грама орехи, поръсете ги със сол и канела, разбъркайте ги добре и ги запечете за няколко минути в микровълновата. Ако канелата е и ваш приятел, обещавам ви едно неочаквано вкусно кулинарно преживяване.

Орехови палачинки с канела

Орехови палачинки с канела
Serves 5
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Total Time
20 min
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Total Time
20 min
Продукти за 5 малки палачинки
 1. 2 яйца
 2. 5 с.л. орехово брашно
 3. 5 с.л. овесени трици
 4. 1 с.л. канела
 5. 50 мл. бадемово или друго ядково мляко
 6. добавки за гарниране по желание (плодове, мед, ядки)
Приготвяне
 1. Пресейте ореховото брашно.
 2. Разбийте яйцата и към тях добавете всички останали продукти.
 3. Разбъркайте до пълна хомогенност.
 4. Изпечете палачинките на среден огън по традиционния начин с малко кокосово масло или зехтин при нужда.
 5. Поднесете с гарнитура по желание.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>