Веган трюфели със суперхрани

5 любими рецепти за веган бонбони, близка среща с 6 любопитни суперхрани, и 11 здравословни онлайн магазина

Веган трюфели със суперхрани

Днес споделям нещо, което може би много хора ще възприемат със скептицизъм, недоверие и дори тотално отрицание – веган трюфели със суперхрани. Още в началото започвам с уговорката, че по никакъв начин не твърдя, че която и да е „суперхрана“ на пазара е магическа и изведнъж ще ви направи безсмъртни, ще ви излекува, ще ви накара да отслабнете, или ще ви предпази от всякакви болести. Като препрочитам съдържанието надолу си давам сметка, че постът много прилича на реклама. Добрите новини са, че определено не е. Самата аз съм истински скептик по отношение на масови пощурявания по всякакви тенденции, включително и такива в храненето.

Веган трюфели със суперхрани

Факт е, че пазарната ниша на здравословното хранене и всичко „био“, е огромна машина за пари и през последните години набра главоломна скорост у нас, постоянно привличайки привърженици на този начин на живот. Също така е факт, че се дава гласност на все повече „нашенски“ билки и съставки, които много сериозно конкурират рекламираните предполагаеми ползи от суперхраните.

Както, обаче, не спирам да повтарям, за мен е много важно непредубедено да давам шанс на различни типове хранене, на нови и непознати продукти, на нетрадиционни комбинации във всякакви видове ястия – в допълнение към обширното четене на всякакви ресурси (за които не е винаги ясно колко са надеждни), това е единственият начин човек да разбере със сигурност как нещо се отразява на тялото му. Затова и без каквито и да е предразсъдъци реших да дам шанс на няколко доста популярни суперхрани и за по-лесна консумация ги инкорпорирах в моите веган трюфели.

Веган трюфели със суперхрани

Не е изненада, че имам огромна слабост към веган ястията и най-вече към веган десертите. Аз самата никога не съм изключвала на 100% животинските продукти от менюто си, макар близо 3 години да не консумирах месо. Това по никакъв начин не пречи да оценявам по достойнство здравословните ползи, които постните десерти носят и неслучайно веган десертите са любимите ми десерти. Разбира се, човек може да приготви някакво постно изкушение, което да е „наблъскано“ със захар и брашно и, хем да е веган, хем да е крайно нездравословно. Моята практика, обаче, е да се старая всеки веган десерт, който измисля и приготвя, да носи реални здравословни ползи за организма.

Ето някои от любимите ми веган бонбони:

Сурови веган енергийни бонбони

Домашни сурови веган бонбони с кокосов акцент

Веган медальони с два вида ядки и сушени круши

Бананово-коосови сурови веган бонбони

Сурови ореховки със сусам

Днешните веган трюфели са комбинация от ядки, сушени плодове и суперхрани. Обичам да имам такива под ръка, когато ме обземе зъл и саботиращ глад за сладко, защото с 1-2 бонбона потушавам нерационалната нужда от нещо сладко, а реално си набавям ценни вещества.  

Суперхраните в рецептата са, разбира се, по желание. Но в случай, че решите да дадете шанс на нещо такова, ето едно малко запознанство с всяка използвана в рецептата суперхрана, както и информация от къде може да си я закупите.

Суперхрана

Как да се снабдим?

Какво е бирена мая?

От къде да си купим бирена мая?

Какво е мака?

От къде да си купим мака?

Какво е спирулина?

От къде да си купим спирулина?

Какво е брахми?

От къде да си купим брахми?

Какво е готу кола?

От къде да си купим готу кола?

Какво е тапиока?

От къде да си купим брашно от тапиока?

 

Веган трюфели със суперхрани

Тук може да намерите списък с моите любими здравословни магазини. Доста от тях правят доставки из цялата страна, така че дори да сте от малък град, в който трудно успявате да си намерите такъв вид продукти, спокойно можете лесно и бързо да се сдобиете с тях чрез една лесна поръчка.

Здравословни магазини:

Веган трюфели със суперхрани
Serves 30
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Продукти
 1. 100 гр. Орехи
 2. Шепа лешници
 3. Шепа сурово белено слънчогледово семе
 4. Шепа сурово белено тиквено семе
 5. 50 гр. стафиди
 6. 6-7 обезкостени сочни фурми
 7. 4-5 сушени сливи без костилка
 8. 1 банан
 9. 2 с.л. бирена мая
 10. 1 ч.л. мака
 11. 1 ч.л. спирулина
 12. 1 ч.л. брахми
 13. 1 ч.л. готу кола
 14. 3-4 с.л. брашно от тапиока
 15. 3-4 с.л. кокосово брашно
За овалване
 1. Кокосови стърготини
 2. Смлени ядки
 3. Какао
Приготвяне
 1. Смелете всички продукти заедно.
 2. Оформете трюфелите в желания размер.
 3. Оваляйте готовите трюфели и ги охладете преди консумация, за да се втвърдят леко.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>