Парти хапки за 15 минути “Сладки принцеси”

Да си приготвим лесен, но впечатляващ здравословен кетъринг вкъщи за нула време!


 • Хрупкаво изкушение с ален цвят и ягодов аромат

 • Мъничко, сладичко, без захар, за чиста съвест и пълна наслада! Що е то?!

 • Ефектен десерт със Стевия за 15 минути


sweet-party-bites

Макар днес времето никак да не е съгласно с мен, пролетта е зад ъгъла. А хубавото време винаги носи толкова поводи за приятни мероприятия. Дълги пикници в любимия парк, разходки някъде извън града или просто събирания у дома с приятели, пролетта някак си ме вдъхновява и аз да разцъфна като цветята и дърветата и да имам нови сили и желание за живот. 🙂

Хрупкаво изкушение с ален цвят и ягодов аромат

Всички такива мероприятия винаги ме вдъхновяват да спретвам по нещо мъничко за хапване, защото някак си храната винаги е онзи фактор, който в края на деня ни обединява най-силно. Разбира се, освен вкусно и здравословно винаги се стремя това, което приготвям в такива ситуации, да е лесно и удобно за хапване и да се приготвя наистина бързо. 

sweet-party-bites

Днес ви споделям една неочаквано лесна рецепта за сладки парти хапки със Стевия, аромат на ягоди и ален цвят. Приготвих тези хапки буквално за 15 минути, а освен, че се получиха много вкусни, те съдържат и балансирано количество мазнини, въглехидрати и протеини, което ги прави перфектно “мезе” за моментите, в които не можем да се храним пълноценно. 

Мъничко, сладичко, без захар, за чиста съвест и пълна наслада! Що е то?!

Често черпя вдъхновение за рецептите си от детството. Сещам се за нещо, което много съм обичала като малка, и го адаптирам във вариант, който отговаря на хранителните ми навици и предпочитания в момента.

Вдъхновението за тези парти хапки дойде от принцесите с яйце и сирене от детството. Това беше една от най, ама най-най-любимите ми закуски. В тази й версия, обаче, сиренето реших да заменя с извара. Яйцето си остана, но пък вместо солени, реших да ги направя сладки. Така моите парти хапки получиха щипка червено цвекло и шепа ягоди за цвят, а сладкият вкус постигнах с малко Стевия, с която напоследък експериментирам все по-често.

sweet-party-bites

Ефектен десерт със Стевия за 15 минути

Стевията се оказа един страхотен вариант за десерти, които приготвям за хора с различни хранителни навици. Сред близките ми хора има диабетици, към които за мен е важно да се отнасям отговорно. Но пък обичам понякога да ги глезя с апетитни десерти. С тези парти хапки удрям доста повече от два заека с един куршум: здравословни и вкусни, подходящи за диабетици, приготвят се лесно и не отнемат повече от 15 минути. 

sweet-party-bites

Парти хапки за 15 минути "Сладки принцеси"
Serves 20
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Total Time
20 min
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Total Time
20 min
Продукти
 1. Основа по избор (аз използвах протеиново хлебче от Billa)
 2. 100 гр. безсолна извара
 3. 1 пакетче Стевия (12,5 грама)
 4. 1 яйце
 5. 3-4 ягоди
 6. 2-3 с.л. настъргано червено цвекло за цвят (по желание)
Приготвяне
 1. Пасирайте всички продукти.
 2. Намажете основите с малко от сместа и декорирайте с парченце ягода по желание.
 3. Изпечете хапките за 10-15 минути на 160 градуса.
 4. Поднесете хапките охладени.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>