Цедено кисело мляко с ядки и летни плодове

Цедено кисело мляко с ядки и летни плодове

Напоследък все по-често ме питат как успявам да намеря време за работа на пълен работен ден и за блог, който сам по себе си може най-спокойно ежедневно да запълва един пълен работен ден. Всъщност, отговорът се крие в основната концепция на Foodie Boulevard. Повечето рецепти, които споделям, са за ястия, които са много практични, не изискват сложни термични обработки или дълги часове готвене. А концепцията е такава, защото ежедневието на заетите хора е такова – доста от нас обичат кулинарията, но колко са тези, които могат да отделят часове за това ежедневно? Точно затова ще продължа да споделям с вас рецепти за чудесни ястия, красиви, здравословни и вкусни, които да могат лесно да се вместват в заетите ви дни, точно както аз ги вмествам в своите. Днешната рецепта е точно такава – цедено кисело мляко с ядки и летни плодове, което се приготвя за 5 минути!

Някой от другите бързи идеи за лека закуска, които съм споделяла, са:

Здравословна закуска в офиса: мисията повече от възможна

Здравословна чаша “Черешова любов”

Цедено кисело мляко с ядки и летни плодове

Когато бях дете, майка ми често приготвяше цедено кисело мляко. Само че по старомодния начин. Поставяше домашно сквасеното под 3 одеяла кисело мляко в тензух. Тензухът закачваше над един леген в банята и на следващата сутрин – воала! Имахме си страхотно домашно цедено кисело мляко. Макар тогава да не бях най-големият фен на домашното кисело мляко, някак си самият процес на приготвяне ме впечатляваше страшно много 🙂 Обичах да гледам как тензуха натежава и започва да капе и капе докато количеството вътре не се смали наполовина. 

Цедено кисело мляко с ядки и летни плодове

Лесно, бързо, здравословно, вкусно

Да си призная, никога самата аз не съм си приготвяла нещо подобно. Може би фактът, че в търговската мрежа има богато разнообразие от вкусно цедено кисело мляко ме кара да се въздържам. Знаем, че от домашното по-хубаво няма 🙂 Но пък готовите цедени кисели млека са чудесна опция за моментите, в които искаме да си направим нещо леко и бързо за хапване. 

Ето пример от днес сутринта в офиса – грабнах кофичка цедено кисело мляко на път за офиса, грабнах тарелка ягоди (черешите открих тук:), ядки и сушени плодове си държа винаги на бюрото заедно с пакетче кокосови стърготини и ето! Имах всичко налично, което ми трябваше за тази много красива и страшно засищаща закуска.

Съотношението между продуктите е по ваша преценка, както и дали ще сложите допълнителен подсладител към плодовете. Може да добавите любимите си ядки в количество по избор, като най-добрият вариант е да ги накиснете предварително за минимум 4 часа. 

Цедено кисело мляко с ядки и летни плодове

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>