Софи от Foodie Boulevard представя здравословен фюжън на StrEAT Fest 2017

Вихрушка от цветове и вкусове: хапка блаженство по време на брънч

 

bacchus-streat-feststreat-fest-2017streat-fest-2017

Другата събота – 30 ти септември, между 10:00 и 22:00 ще се проведе първият гурме фестивал в България StrEAT Fest.

От Бакхус  за пореден път ще поднесат вкусен подарък на любителите на кулинарното изкуство у нас.  В партньорство с Kaufland БългарияБакхус  ще използват последната септемврийска събота, за да трансформират българската кулинарна сцена в колоритна арена, на която ще се вихрят професионални и любители кулинари от всякакви измерения на гастрономското творчество. 

Като изключим колко готино ще бъде това събитие само по себе си за всички почитатели на хубавата храна, още по-готино е, че един от творящите кулинари другата събота ще бъда аз!

streat-fest-2017

Бакхус  ме поканиха да бъда един от гост-готвачите, които ще имат честта да споделят своите вкусни вдъхновения с всички посетители на фестивала на 30ти.

Аз ще имам удоволствието да направя своеобразното откриване на щанда на Бакхус&Kaufland. Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на моята селекция от вкусни предложения в стил здравословен фюжън в любимото ми време от деня – по брънч – между 10:00 и 12:30 🙂 

Какво ще приготвя…и защо? 

В пъзела на този уникален формат, аз ще бъда…странна риба 😉 

От една страна съм блогър и пълен дилетант, който няма никаква професионална кулинарна подготовка и базира цялото си кулинарно творчество на експерименти и съвсем базови умения. И ще готвя редом до титани от кулинарната сцена у нас. Уау. Ей това се казва вълнуващо преживяване!

От друга страна, аз съм посланик на здравословното готвене и хранене. Но от онези, които искат да покажат, че то е за всички 😉 Не от онези, които говорят в абревиатури, броят калории и бягат в крайности.

Мисията ми е да разбивам митовете за този тип хранене.

Мисията ми е,  да помогна на всеки да дефинира здравословното според своя контекст.

Мисията ми е да рисувам с цветове и вкусове, с форми и текстури. Защото е супер яко. И защото това е начинът да се грижим за здравето си – превантивно и забавно, ненатрапчиво и без химии.

Целта ми е да показвам, че здравословната храна може да бъде адски вкусна, елегантна, лесна и бърза за приготвяне. А.. не на последно място – бюджетна. 

Затова за всички ранобудници, които се доберат до Женския пазар между 10:00 и 12:30 на 30ти, ще приготвя две от най-култовите си вкусни вдъхновения. 

Заедно ще закусим и същевременно ще се порадваме на няколко многопластови и палави вкуса, които ще погъделичкат сетивата и ще събудят апетита за по-сериозното хапване, което колегите кулинарни творци ще предложат по време на целия фестивал:

Мини бананови палачинки 

p1130281

 

Мини хапки “Трикольор” 

streat-fest-2017

Къде? 

Женски пазар, София 

Кога?

Събота, 30ти септември, 10:00 – 22:00

Вход?

10 лв. за възрастни, в които са включени 5 лв. консумация, а за деца 5 лв., от които цялата сума е консумация. Разплащането на щандовете ще става с фестивална валута, която всеки може да обмени на няколко предназначени за целта пункта.

Програма?

Повече за програмата на феста и всички участници в него може да научите тук

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>