Спаначник на тиган с рохки яйца и пушена сьомга

Шарен обяд или вечеря на тиган за 10 минути

spinach-open-omelette

Сред идеите за обяд и вечеря, които споделям в блога и на моята Facebook страница, често намират място различни хапванки с яйца. Обожавам яйца и много често ги избирам като източник на протеини в храненето си.

Освен, че са пълни с всякакви полезни вещества, яйцата могат да претърпяват всякакви вкусни метаморфози както в сладки, така и в солени ястия и могат да бъдат приготвени по множество начини. Вкуснотийките, които човек може да си “сглоби” с яйца, са непреувеличено хиляди. Днес от мен – една солена 🙂 

spinach-open-omeletteСподелям една много пъстра рецепта за нещо с яйца, което си нарекох спаначник на тиган. И преди съм споделяла ястие, в което именно яйцата и спанакът играеха главни роли, но тогавашната им метаморфоза бе постигната чрез запичане във фурната. 

Днешният спаначник на тиган приготвих точно, както се приготвя омлет. Разликата беше, че в тази рецепта умишлено запазих цялостта на продуктите, за да се усещат отделните им вкусови характеристики.

Ако не разполагате с някой от продуктите или конкретната комбинация на пушена сьомга и котидж не ви привлича – спокойно адаптирайте рецептата според наличните ви продукти.

Добре е печенето да се случва на ниска температура. По този начин яйцата се пекат със същата скорост, с която и основата на спаначника. Така ще избегнете неприятния ефект, при който основата се препича твърде много, а яйцата остават сурови. 

Спаначник на тиган с рохки яйца и пушена сьомга
Write a review
Print
Продукти
  1. 2 яйца
  2. 2 шепи спанак
  3. 30 гр. овесени трици
  4. 50 гр. сирене котидж
  5. 50 гр. пушена сьомга
  6. 3-4 сушени домата
Приготвяне
  1. Пасирайте спанака с овесените трици.
  2. Изсипете спанака и овесените трици в тиган по избор и върху тях подредете останалите продукти.
  3. Печете спаначника на слаб котлон докато яйцата придобият желаната степен на готовност.
Забележка
  1. За да запазите целостта на спаначника, може да го поднесете директно в тигана, в който е приготвен.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>