Спаначен омлет в гофретник за 5 минути

Да си приготвим вечеря с най-добрия приятел на закуската!

Спаначен омлет в гофретник

Темата за омлетите отново дойде на дневен ред 🙂 И няма как иначе. Здравословна, бърза и вкусна вечеря, която се приготвя с малко продукти и понася всякакви импровизации – тази тема е актуална винаги. Днешната версия на спаначен омлет достига изцяло нови висини в скоростта и сложността на изпълнение. Вижте една рецепта за 5-минутна питателна вечеря, за която дори нямате нужда от тиган.

Спаначен омлет в гофретник

Рецепти за спаначен омлет в блога има няколко. Ето най-любимите ми:

Спаначен омлет с нахут и сирене

Спаначен омлет с печурки

Честно казано, може би и още техни вариации ще добавям. Причината е, че комбинацията от яйца, сирене и спанак ме засища за много време и има наистина страхотен вкус. Но освен вариация на нещо любимо, днешната рецепта е и пореден пример за това как можем да създаваме съвсем различни творения с почти едни и същи продукти. 

Споделяла съм афинитета си към омлетите с доста свои познати и доста от тях срещат общ проблем – не успяват да загънат омлета. В днешното изпълнение на моя спаначен омлет няма и нужда.

Едно от най-забавните кулинарни занимания за мен е да откривам нови предназначения както за продуктите, така и за уредите, които използвам традиционно. Ето, например, любимият ми гофретник. С него съм приготвяла всякакви изкушаващи здравословни гофрети, които са ставали категорични любимци на почти всеки, който е попадал у дома за закуска в неделя през последните месеци.

Ето някои от най-сполучливите ми рецепти за здравословни гофрети:

Кокосови гофрети с орехи и банани

Лимецови гофрети с мед и канела

Спаначен омлет в гофретник

 

Е, оказва се, че гофретникът е мой верен приятел не само в приготвянето на закуски. Ако и вие имате проблем със загръщането на омлетите си или пък искате да пробвате много по-лесен и безпогрешен начин да си приготвяте тази здравословна, бърза и вкусна вечеря, вкарайте гофретника в действие. Приготвянето отнема буквално 5 минути и единственото, което трябва да направите, е да излеете сместа за омлета в гофретника. Изчаквате 4-5 минути и воала – имате хрупкава и сочна вечеря без усилия. 

Аз добавих малко брашно в сместа, тъй като не бях сигурна дали ще успея да отделя омлета иначе. Планът ми беше успешен, но следващият път ще пробвам и без брашното. Ако искате да добавите цели зеленчуци (маслини, нахут от консерва, царевица, гъби, и т.н.) – действайте спокойно. Разпределете ги в гофретника заедно със сместа и вижте колко приятно ще се запекат. Ако искате по-хрупкава външност и по-сочна сърцевина – изпечете за няколко минути повече. Омлетът е също толкова вкусен и за обяд на следващия ден, така че спокойно може да приготвите по-голяма доза и да впечатлите колегите в офиса с това симатично и нетрадиционно здравословно хапване. 

Спаначен омлет в гофретник за 5 минути
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Продукти
  1. 6 яйца
  2. 50 гр. пресен спанак
  3. 1 с.л. ленено семе
  4. 50 гр. сирене
  5. 2-3 с.л. брашно по избор (аз сложих тиквено)
  6. подправки по избор
Приготвяне
  1. Пасирайте всички продукти в чопър или с пасатор до постигане на желаната консистенция.
  2. Загрейте гофретника.
  3. Изсипете необходимото количество от сместа и печете за няколко минути, докато омлета се отделя свободно от гофретника.
  4. Поднесете с гарнитура по желание.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>