Щастливи лимецови палачинки за усмихнато утро

Закуска в камуфлаж! Как стилно да включим в менюто на децата полезни продукти, които иначе отказват да консумират?

Усмихнати лимецови палачинки за усмихнато утро

Ако цялата приповдигнатост от заглавието на днешната рецепта ви идва малко в повече, нека дам бърз контекст. Тези прекрасни лимецови палачинки сътворих вдъхновена от един подарък, който получих от най-почетния си дегустатор. И веднага започнах да си разсъждавам… Освен да бъдат вкусна и здравословна закуска, едни такива палачинки могат да влязат и в много стратегическа роля.

Случвало ли ви се е децата ви упорито да отказват да хапнат нещо, което е важно и полезно  за тях, но въшният му вид никак не ги привлича? Е, в подобни ситуации именно един такъв стратегически подход към храната би могъл да разреши задачката “Как да го/я накарам да изяде това?!”. Виждайки една такава красива и приветлива закуска, едни такива щастливи личица, които се усмихват от чинията, благоразположението на човек някак си естествено се повишава.

Днешната рецепта е за лимецови палачинки с  бадемово мляко и кокосово масло. Но абстрахирайки се от основните й продукти, тази рецепта е за една закуска в камуфлаж. С други думи, в тези усмихнати лимецови палачинки може да включите различни подсилващи имунитета продукти, които децата ви (или други капризни дегустатори около вас) иначе отказват да приемат. 

Усмихнати лимецови палачинки за усмихнато утро

Макар още да нямам деца, реших, че трябва да тествам теорията си, преди да мога да я заявя напълно убедително. Реших моите лимецови палачинки да приготвя с няколко от добавките, които понякога включвам в менюто си. 

Освен основните продукти, които ще видите, включих малко бирена и хранителна мая, лъжичка мака и (най-важното) сушен домашен магданоз. Никак не съм фанатик на тема суперхрани, не мога да твърдя категоричните им ползи, но съм склонна да им давам шанс понякога. Но с магданоза ситуацията е различна.

Магданозът е богат на фолиева киселина и има способността да неутрализира някои видове канцерогени. Магданозът е богат на витамини от групата В, витамин С, магнезий, фосфор, желязо, аминокиселини и какво ли още не. Повече за магданоза може да прочетете тук

Усмихнати лимецови палачинки за усмихнато утро

Моят най-почетен дегустатор бяга от магданоз като дявол от тамян. Не само това, ами и много ми се сърди ако не го пазя от магданоз! Макар да не сме женени, обещанието да го пазя от магданоз беше дадено почти с важността на брачен обет. И все пак, знаейки колко важен и полезен е магданозът, понякога ми се ще да го включвам в разни рецепти, в които да се вписва елегантно и ненатрапчиво. Е, именно тези палачинки са прекрасен повод! Магданозовият радар на моя дегустатор не засече нищо притеснително и подозрително в палачинките и той им се наслади без да заподозре нищо!

Ако и вашите дегустатори имат своя собствен магданоз или пък самите вие се чудите под каква форма да включите в менюто си даден продукт, пробвайте закуската в камуфлаж. Ще се изненадате колко широко приложение може да има!

Щастливи лимецови палачинки за усмихнато утро
Serves 9
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Продукти
  1. 2 яйца
  2. 100 мл. бадемово мляко
  3. лимецово брашно на око (за получаване на средногъста смес)
  4. 1 с.л. кокосово масло
По желание
  1. 1 с.л. бирена мая
  2. 1 с.л. хранителна мая
  3. 1 ч.л. мака
  4. 1-2 с.л. сушен магданоз
Приготвяне
  1. Пасирайте всички продукти и изпечете за няколко минути от всяка страна на среден огън в тиган по избор или гофретник.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>