Foodie-Boulevard-healthy-kids-workshop

Контакти


hello@foodieboulevard.com          Facebook          Pinterest          Instagram          YouTube


Софи е…

София Йотова – кулинарен ентусиаст и любител кулинар, блогър, презентатор, организатор на практически работилници със семинарен характер, посланик на инициативата на Джейми Оливър Food Revolution и пламенен активист в подкрепа култивирането на зравословни навици у хора на всякаква възраст.

Foodie-Boulevard-healthy-kids-workshop

Готвя, защото…

Обичам храната – вдъхновявам се от естетиката в кулинарията и искрено вярвам, че храната придобива характера и настроението на този, който я приготвя.

Готвя, защото съм осъзнала, че за мен храната не е ядене, а кулинарията не е готвене. Това е хобито, което позволява на душата ми да се материализира, така превръщам вдъхновението си в нещо физически измеримо.

Готвя, защото дълги години се боря с хранително разстройство, което не носи гръмкото име анорексия или булимия и е генерално игнорирано от обществото. Единствената успешна терапия, която ми помага да поддържам баланса си и да се чувствам добре, е именно специалното отношение към кулинарията.

Foodie Boulevard e…

Онлайн оазис за здравословни вдъхновения и кулинарни изкушения, който помага на хора с всякакво ежедневие, на всякаква възраст и с всякакви финансови възможности и умения в кухнята да култивират лесни и приложими здравословни навици за себе си и семействата си.

Foodie Boulevard беше номиниран за блог на годината за 2015 в годишните награди на Блоговодител в категория Здравословни рецепти. През 2016 Foodie Boulevard получи същата номинация и спечели наградата на журито в състав Шеф Иван Звездев, Валери Нешов, Шеф Юри Велев, Йоли и Веселина Славчева.

food-revolution-day-2016Работилници…

Занимавам се с разработване на концепции, организиране и провеждане на практически работилници със семинарен характер, както за деца и техните родители, така и за корпоративните среди. Работилниците се разработват спрямо нуждите, целите и ресурсите на клиента, и включват разнообразни занимания, практически съвети, лекционен елемент и дегустация на специална селекция продукти от здравословната ниша.

  • Работилници за деца: Целта на работилниците е чрез творчески занимания и игри да се стимулира интереса и любопитството на децата към здравословната храна. В дългосрочен план, подобни занимания спомагат за култивирането на дълготрайни здравословни навици при децата, така че те да разполагат с информацията да правят разумни избори за храненето си дори, когато са извън полезрението на родителите.
  • Корпоративни работилници: Целта на работилниците е чрез бързи демонстрации на живо съчетани с лекционен елемент с практическа насоченост да се спомогне хората с динамично ежедневие да култивират здравословни навици, които да са адаптивни към техния ритъм на работа и живот, финансови възможности и кулинарни умения. 

foodie-boulevard-workshops

Партньорства, сътрудничество и проекти…

Приветствам всички вдъхновяващи хора, институции и брандове, които вярват, че здравословното хранене, готвене и изобщо стил на живот, не трябва да бъдат самоцел и нещо временно, а обуславят една философия, за която всеки от нас трябва да открие своята дефиниция и рамка. Отворена съм към всякакви партньорства, сътрудничества и проекти с ентусиасти, които споделят моята мисия да популяризират здравословното хранене и се стремят да го правят достъпно до възможно най-много хора. 

Сертификати и квалификации

По образование имам две бакалавърски степени от Американския Университет в Благоевград – Журналистика и Масови Комуникации, и Бизнес Администрация. Професионалният ми път започна в графичния дизайн, завъртя се за момент около ПР-а и успешно хвана траекторията на Техническите Комуникации 🙂 Въпреки тази широка палитра от тотално различни от кулинарията знания, опит и интереси, хобито ми ме отведе до едно непреодолимо любопитство и желание да научавам все повече науката зад здравословното готвене и хранене.