Софи ЙотоваСофи е…

… София Йотова – кулинарен ентусиаст и естет който много обича да чете в компанията на чаша червено вино и приятен джаз. Софи Йотова е любител готвач, който няма и никога не е имал обоняние. 

Говоря за себе си в трето лице, за да обрисувам една бърза, но сравнително пълнокръвна картина на енергичното момиче с късно появилата се трапчинка на лявата буза, което стои пред клавиатурата точно толкова, колкото и в кухнята. И то, защото Софи Йотова обожава да пише и е безкрайно щастлива, че успява да съчетае двете си най-големи страсти – писането и готвенето – в един симбиозен и много скъп за нея проект – Foodie Boulevard.

Готвя, защото…Софи Йотова

… обичам храната – вдъхновявам се от естетиката в кулинарията и искрено вярвам, че храната придобива характера и настроението на този, който я приготвя. Затова готвя с невероятна любов и грижа; готвя с удоволствие, слушайки музика и танцувайки. Готвя, защото съм осъзнала, че за мен готвенето не е досадна и обременяваща домакинска дейност, а е хобито, което ми позволява да претворя цялата си любов и креативност в нещо, на което може да се порадват и хората около мен. Готвя, защото дълги години се боря с хранително разстройство, което не носи гръмкото име анорексия или булимия и е генерално игнорирано от обществото. Единствената успешна терапия, която ми помага да поддържам баланса си и да се чувствам добре, е именно специалното отношение към кулинарията.

Софи ЙотоваFoodie Boulevard e…

… мястото, където аз си играя с продуктите и се забавлявам, показвайки защо за мен готвенето е източник на страхотно забавление и лично удовлетворение. Почти всички рецепти в блога са авторски, защото за мен личният стил в кулинарията е непрестанно предизвикателство.

Този блог е за всеки, който…

…е с отворено съзнание и не отрича хранителните навици на никого. Foodie Boulevard е за всички, които обичат да се хранят вкусно. За всички, които вярват, че храната трябва да е точно толкова красива, колкото и вкусна. За всички, които търсят баланса и бягат от крайностите.

Тук и там…

Моят кулинарен път ме води в толкова много различни посоки и някои от моите творения може да видите на страниците на: 

http://www.onegreenplanet.org

https://foodgawker.com

http://healthyaperture.com

http://www.findingvegan.com

http://www.dishfolio.com

http://foodepix.com

http://zdravoslovnohranene.com 

http://roseysmark.com/blog/

https://www.metro.bg/

http://spirala.bg

https://sointofood.com

Партньорства, сътрудничество и проекти…

За по-малко от година, Foodie Boulevard се превърна от личния ми кулинарен оазис в едно своеобразно наследство и съкровена мисия да култивирам и разпространявам здравословни навици не само в готвенето и храненето. Наскоро официално бях приета за посланик на инициативата Food Revolution на известния готвач Джейми Оливър. Редовно организирам и водя кулинарни работилници и практически семинари, както и корпоративни мероприятия насочени към изграждане на здравословни навици. Като човек, който години наред се е борил с неконтролируеми изблици на емоционално хранене,  аз разбирам сериозността на тази аномалия на днешното ежедневие и използвам всички форми на своето хоби, за да помагам на себе си и на хора с подобен проблем да намерят своя път към трайно възстановяване. 

Приветствам всички вдъхновяващи хора, които вярват, че здравословното хранене, готвене и изобщо стил на живот, не трябва да бъдат самоцел и нещо временно, а е философия, за която всеки от нас трябва да открие своята дефиниция и рамка. Отворена съм към всякакви партньорства, сътрудничества и проекти с ентусиасти, които споделят моята мисия да популяризират здравословното хранене и се стремят да го правят достъпно до възможно най-много хора. 

Сертификати и квалификации

По образование имам две бакалавърски степени от Американския Университет в Благоевград – Журналистика и Масови Комуникации, и Бизнес Администрация. Професионалният ми път започна в графичния дизайн, завъртя се за момент около ПР-а и успешно хвана траекторията на Техническите Комуникации 🙂 Въпреки тази широка палитра от тотално различни от кулинарията знания, опит и интереси, хобито ми ме отведе до едно непреодолимо любопитство и желание да научавам все повече науката зад здравословното готвене и хранене.