Бъркани яйца на фурна с кисело мляко и зеленчуци

Пълноценна вечеря за 30 минути

Бъркани яйца на фурна с кисело мляко и зеленчуци

Колко често ви се случва да се приберете изморени от работа и да се чудите какво да приготвите за вечеря? Ситуацията редовно се усложнява от факта, че сте забравили да напазарувате, а хладилникът недружелюбно зее почти празен. И за капак на всичко, енергията за кулинарни креативности и експерименти е почти нулева заради тежкия ден. Позната ситуация? Сигурна съм 🙂 На мен се случва поне веднъж седмично. Винаги я има опцията да поръчаме вечеря от любимото си заведение, но лично аз рядко имам търпението над час да чакам някой да ми донесе от някъде полуизстинала вечеря. Особено знаейки, че мога да си я приготвя сама два пъти по-бързо, по-здравословно и по-вкусно 🙂 

За ситуации като тази имам няколко верни рецепти, към които мога да прибегна. Днешната рецепта е точно такава. Вижте как да си направите една интересна, много вкусна и здравословна вечеря само с 3 продукта и за по-малко от 30 минути. А като бонус – в порция от това ястие се съдържа точната доза протеини, мазнини и въглехидрати, от които имаме нужда в едно пълноценно хранене. Ето рецептата за моите бъркани яйца на фурна с кисело мляко и зеленчуци.

Еднакви продукти, различни рецепти

Свикнали сме да хапваме бъркани яйца приготвени в класически вариант – на тиган. Е, ако сте им фенове в тази версия, със сигурност ще ви допадне и версията приготвена във фурната.

Обожавам, когато едни и същи продукти в една и съща комбинация и съотношение могат да бъдат приготвени по няколко различни начини. Това разнообразие може да ни спасява в ситуациите, в които нямаме идеи за нещо ново, но все пак искаме да си приготвяме нещо вкусно и здравословно. 

Тази рецепта по подобие на повечето рецепти, които създавам, подлежи на всякакви импровизации. Спокойно може да добавите към продуктите сирене или кашкавал, може да включите пшеничен гранулат за екстра плътност. Може дори да добавите ядки и семена за приятна хрупкава нотка. 

Зеленчуците, които аз сложих, бяха чушки, маслини и един замразен микс, който беше останал в камерата. Спокойно вместо тях или към тях може да добавите картофи, моркови, тиквички, целина, цвекло и за каквото още се сетите. 

Бъркани яйца с кисело мляко и зеленчуци
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Продукти
 1. 6 яйца
 2. 200 гр. кисело мляко
 3. 2 чушки
 4. шепа обезкостени маслини
 5. 1/2 пакет замразен микс зеленчуци
 6. сол на вкус
Приготвяне
 1. Разбъркайте всички продукти много добре.
 2. Изсипете горната смес във форма по избор.
 3. Изпечете ястието за около 20 минути на 180-100 градуса.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

  • Leave a Reply

   foodieboulevard@gmail.com
   February 9, 2017

   Благодаря 🙂 Ще се радвам да споделите впечатления след това 🙂

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>