Печена рикота с малини и сини сливи

“Чийзи” вкус без вина – какво да използваме вместо маскарпоне в десерите със сочна текстура?

ricotta-with-dried-plums

Кое е вашето хранително “дяволче”? Онова изкушение, на което просто не може да устоите? Онзи фантастичен и обезоръжаващ вкус, без който не можете да си представите да живеете? 

Моят беше чийзкейкът. Той беше изкушението, в което “бягах” редовно, защото насладата беше несравнима.ricotta-with-dried-plums

В началото, когато взех осъзнатото решение да започна да се храня здравословно, си мислех, че единственият вариант да поддържам такова хранително поведение е да се лишавам от любимите си вкуснотии.

С времето обаче си дадох сметка, че лишението не е начинът да успея да поддържам такова хранене дългосрочно. Осъзнах, че по-ценното в дългосрочен план е да започна да търся алтернативи, които да ми позволят да опитомя изкушенията. 

ricotta-with-dried-plums

Така намерих един чудесен заместител за маскарпонето от онзи толкова виновен чийзкейк. И то заместител, който постига същия феноменален вкус и ми носи същата наслада, но без цялата вина след това! Този заместител е рикотата. 

Днешното кулинарно вдъхновение не е за чийзкейк, а за един десерт, който се приготвя за не повече от 20 минути. И понеже все още сме в сезона на прекрасните свежи малинки – нямаше как да не станат главни герои в тази страхотна лятна глезотия.

ricotta-with-dried-plums Вижте как да си приготвите тази семпла печена рикота, която подсладих съвсем елегантно с вече любимите ми заради липсата на костилки сушени сини сливи на моите приятели от Serena

Печена рикота с малини и сушени сливи
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Total Time
20 min
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Total Time
20 min
Продукти
  1. 1 банан
  2. 250 гр. рикота
  3. 1 яйце
  4. 5-6 сушени сливи
  5. шепа малини за декорация
Приготвяне
  1. Пасирайте всички продукти без малините с помощта на чопър, пасатор или кухненски робот.
  2. Изсипете сместа във формички за печене по избор и печете десерта на 160 градуса за около 15-20 минути.
  3. Охладете напълно преди консумация.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>