Сурови веган енергийни блокчета

20150930_085426

Една от хубавите тенденции, които забелязвам през последните няколко години, е, че все повече хора се интересуват от здравословните алтернативи а добре познатите ни “бързи” храни от ежедневието. 

Една такава “бърза” хапванка, която много мои познати, а съм сигурна и като цяло хора с претенции към здравословно хранене, консумират много често са енергийните блокчета масово производство. За съжаление, обаче, те далеч не са толкова здравословни за нас и осигуряващи ни хубави нутриенти и енергия за през деня, колкото ни се иска да вярваме. Освен реално здравословните ядки и сушени плодове, тези блокчета съдържат богата палитра от Е-та и други ненатурални добавки, които реално обезсмислят цялата идея за здравословен снакс, който уж да замени обичайните боклуци, които бихме грабнали.

Реших да експериментирам и да направя една партида абсолютно “чисти” енергийни блокчета с уговорката, че съм се доверила че в сушените плодове, които съм използвала няма добавена захар и други компоненти и консерванти. 

20150930_085503

Това е една прекрасна алтернатива на всички подобни десертчета, които ще намерите и в големите магазини, и в малките здравословни оазисчета, защото всъщност се оказват доста по-евтини за приготвяне в домашни условия. 

Бих препоръчала на всеки, който има склонност да пригладнява за нещо енергизиращо между храненията, да си прави по една доза през уикенда, за да има достатъчно количество за през седмицата. 

От посочените продукти се получиха над 20 блокчета с размери около 4х6 см.

Сурови веган енергийни блокчета
Write a review
Print
Продукти
 1. 100 гр. кашу
 2. 100 гр. сурово белено слънчогледово семе
 3. 100 гр. орехи
 4. 50 гр. стафиди
 5. 50 гр. сушени червени боровинки
 6. 15тина обезкостени сочни фурми
Приготвяне
 1. Смелете всички ядки и сушени плодове в чопър или мощен блендер докато придобият желания размер.
 2. Разбъркайте всички продукти до получаване на хомогенна смес.
 3. Застелете плитка тавичка с хартия за печене и я намазнете добре.
 4. Разпределете сместа равномерно и притиснете добре, така че да се получи плътен слой.
 5. Покрийте с още един намазнен слой хартия за печене и притиснете отново.
 6. Охладете в камера за няколко часа и след това внимателно разрежете в желаните размери.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>