Мини палачинкови тиквеничета – бюджетна здравословна закуска

Колко струва да започваме всяка сутрин със здравословна закуска?

Мини палачинкови тиквеничета

Ако попадате в моя малък кулинарен оазис често, вероятно ви е направило впечатление, че обожавам да давам странни имена на рецептите си. Това винаги има някаква предистория 🙂 Днешната рецепта не прави изключение. Сътворих тези симпатични тиквени мини палачинки, които моят най-почетен дегустатор одобри много утвърдително. Но категорично отсече, че това не били палачинки.

Палачинките били големи и можело да се намажат с нещо и да се навият на руло 🙂 Дооообре 🙂 Критиката приех и дори я превърнах в нещо конструктивно.

Та така се случи кръщаването на тази изключително здравословна, адски лесна за приготвяне и наистина много достъпна закуска. Вижте как да си приготвите моите мини палачинкови тиквеничета само с 3 продукта, само за 15 минути и почти без пари! Мини палачинкови тиквеничета

Раят на здравословните палачинки

Ако потърсите “палачинки” в търсачката на блога ще откриете повече от 10 рецепти за всякакви палачинкови изкушения.

Мини палачинкови тиквеничета

Мит: скъпо е да приготвяш здравословни закуски ежедневно

Един от любимите ми за развенчаване митове по темата за здравословното хранене и по-специално за здравословните закуски е, че са скъпи. 

Всъщност, ако трябва да направя приблизителна сметка за цената на тези палачинкови тиквеничета, сумата е по-малко от 2 лв. И това за палачинки, с които се нахраниха двама души и остана количество като за още един.

В момента сме в сезона на тиквата, която освен безкрайно вкусна и полезна е и престъпно евтина! За около 3,5 лв. си купувам обелена и нарязана (!) тиква, с която приготвям супа, основно и десерт.

Останалите продукти в рецептата са 2 яйца и 4 с.л. брашно от елда (което може да замените с всяко друго), чиято обща цена е стотинки! Относно гарнитурата – тук всеки има свободата да се развихри. 

Мини палачинкови тиквеничета
Serves 12
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Продукти
  1. 2 яйца
  2. 200 гр. задушена тиква
  3. 4 с.л. брашно от елда или друго по избор
  4. гарнитура по желание
Приготвяне
  1. Задушете тиквата в микровълнова фурна за 5 минути.*
  2. С помощта на чопър пасирайте задушената тиква с брашното и яйцата.
  3. Намазнете леко тиган и го загрейте на среден огън.
  4. Изпечете палачинките с диаметър по желание до достигане на желаната степен на готовност.
  5. Гарнирайте по желание и поднесете.
*Забележка
  1. Ако не използвате микровълнова фурна, задушете тиквата на пара докато омекне. За да спестите време, може да го направите от предната вечер.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>