Магданозени палачинки с извара

Палачинкови приключения: 5 идеи за здравословни палачинки 

Магданозени палачинки с извара

Продължавам сагата с палачинките. Защото ги обожавам. И защото да си направиш здравословни палачинки е сред най-лесните и бързи варианти за закуска дори през делничките дни. Затова и моите палачинкови приключения не спират.

В днешната рецепта присъстват няколко продукта, които стратегически се опитвам да включвам в менюто си доста често. Магданозът е сред онези хубави зеленийки, които са много по-полезни и важни за нас, от колкото често си даваме сметка. Повече за ролята на зеленолистните зеленчуци може да прочетете тук.

Изварата пък е един от най-любимите ми източници на протеини, защото успешно се инкорпорира във всякакви рецепти, ниско калорична е, има високо белтъчно съдържание, а и най-вече ми е откровено вкусна. Една от любимите ми рецепти за лесен и здравословен десерт с извара може да видите тук.

Днешното предложение за палачинки с извара комбинира всички макронутриенти и е наситено с високо съдържание на витамини и минерали. Продуктите са малко на брой, процесът на приготвяне е съвсем лесен, а времето на готвене – по-малко от 15 минути. Вижте моята лесна и експресна здравословна рецепта за палачинки с извара и магданоз. 

Магданозени палачинки с извара

Топ 5 здравословни палачинкови рецепти:

Като заговорих за палачинкови приключения, ето моят личен топ 5 на здравословните рецепти за палачинки:

Орехови палачинки с канела

Кокосови палачинки за 5 минути

Солени палачинки без брашно със сирене

Боровинкови палачинки за щастливо събуждане

Тиквени палачинки с кокосово мляко

20161013_110608

Палачинките бяха една от най-честите уикенд закуски през детството ми. Майка ми приготвя една от най-уникалните рецепти за палачинки, чиито произход така и не знам. Може би именно там се корени афинитетът ми към палачинките. От както започнах да експериментирам със здравословни рецепти пък, този афинитет прерастна в откровено любопитство каква да бъде поредната интересна комбинация, която ще тествам. 

В днешната рецепта по план трябваше да включа и спанак, но бях неприятно изненадана да установя, че този, с който разполагах, е увяхнал точно за един ден. Но със сигурност занапред ще приготвям рецептата с възможно най-много и разнообразни зеленийки, с които да включа възможно най-големи количества аминокиселини и хлорофил в едно сутрешно хранене. 

Магданозени палачинки с извара

Магданозени палачинки с извара
Serves 6
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Продукти
 1. 1 яйце
 2. 50 гр. извара
 3. 2 с.л. кокосово брашно (или друго по избор)
 4. 2 с.л. брашно от лимец (или друго по избор)
 5. шепа магданоз
 6. 100 мл. ядково мляко (или или друго по избор)
 7. канела по желание
Приготвяне
 1. Пресейте двата вида брашно.
 2. В чопър или кухненски робот пасирайте заедно всички продукти до получаване на еднородна смес.
 3. Изсипете малко от сместа и изпечете на среден огън в предварително леко намазнен тиган по обичайния начин от всяка страна.
 4. Гарнирайте по желание.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>