Здравословни рецепти за всеки вкус и ежедневие

Вдъхновенията на Foodie Boulevard пресъздадени с вашия почерк!

Рецептите на Foodie Boulevard

Аз съм Софи. A Foodie Boulevard е моят малък кулинарен оазис. Но ако и друг път сте попадали на блога, това вече го знаете. Това, което може би не знаете обаче е, как и защо тръгнах на мисията да вдъхновявам себе си и околните чрез езика на кулинарията и здравословната, вкусна и красива храна.

Рецептите на Foodie Boulevard

Преди малко повече от година се роди идеята за този блог в отчаян опит да избягам от мъката. Мъка във форма, в която никога не я бях дефинирала. Виждала. Изпитвала. Преживявала.

Миналото лято изгубих едната от своите баби от много рядка форма на рак за малко повече от месец. Това ме смаза емоционално и психически. В продължение на близо десетилетие съм се борила с разрушителни хранителни навици. Борила съм се с нездравословни крайности в храненето, за които никой не знаеше до съвсем скоро. В онзи момент преди малко повече от година скочих обратно в емоционалното хранене.

Рецептите на Foodie Boulevard
От човек, който се бори с емоционалното хранене и екстремните хранителни навици, аз станах човек, който използва храната като автотерапия. Започнах да измислям, приготвям, стилизирам, снимам и пиша за здравословни рецепти. Всякакви. Започнах да виждам и нещо, което определено при създаването на блога не беше сред целите ми. Започнах да виждам как все повече хора се вдъхновяват от това, което правя. Започнах да виждам как хората разбират езика, на който говоря. Как хората имат желание и мотивация да се опитат да променят навиците си в различни етапи от живота си. Виждах как все повече хора се вдъхновяват от моите идеи и им дават нов живот. Използват своя стил, своя почерк, своето собствено вдъхновение, за да създадат нови версии на всякакви мои рецепти. И започнах да виждам, как нещата отиват много отвъд храната. 

Рецептите на Foodie Boulevard

Foodie Boulevard е място, където храната има много особена роля. Място, където храната е повод за прекрасни емоции. Храната е повод за лично развитие – защото мотивира и мен, и хората около мен да се осмеляват да опитват нови неща, да си поставят лични предизвикателства, да осъзнават, че храната може да символизира личната философия както нищо друго. 

Рецептите на Foodie Boulevard
Foodie Boulevard
е място, където ако си склонен да скочиш отвъд клишетата, че готвенето е скучна домакинска работа, както и че здравословната храна е безвкусна, еднообразна и досадна, можеш да откриеш един изцяло нов свят. 

Благодаря на всички вас, че ми помагате да надграждам този свят с всеки нов ден. Благодаря ви, че давате нов живот на идеите ми и ги правите част от света на своите семейства. За мен като кулинарен творец няма по-прекрасно усещане от това да видя, че вечерята, закуската или пикникът на някого има вкус на моето вдъхновение. 

Рецептите на Foodie Boulevard

Всяка една рецепта тук има своя история. Всяка една рецепта има свое послание и върви ръка за ръка с някакъв спомен, с някакъв момент, с някакво състояние на духа. Затова и всяка моя рецепта, която претворите, придобива огромна пъстрота, защото вашите спомени, моменти и състояния стават част от нейната история.

Рецептите на Foodie Boulevard

Благодаря ви, че чрез рецептите ми ме правите част от своя свят, от своето ежедневие, от своите сънени гладни сутрини, от своите уютни романтични вечери, от своите пътувания към любима дестинация. 

Здравословното хранене е всичко друго, но не и скучно. Но вие го знаете. Здравословното хранене символизира личен избор, философия и нагласа за живота, която се простира много отвъд храната.

Рецептите на Foodie Boulevard

Всички снимки в поста са на ваши творения. Искаше ми се да включа всичките, защото наистина всички те са прекрасни!

Благодаря ви, че правите този избор заедно с мен! 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>