Лимонови крехки ребра със соев сос и куркума

Бърза идея без мариноване

lemon-ribs

Ако трябва да посоча едно свое любимо ястие от месо, това категорично са свинските ребра. Разбира се, ако има как да са от домашно отгледано прасе, вкусът наистина е несравним. 

Доста от рецептите за свински ребра цитират предварително мариноване, което спомага месото да се напои с коктейла от избрани продукти и категорично допринася за още по-наситения  му вкус. Но отнема време. А често хич не ни се чака! 

Затова днес споделям една много лесна идея за приготвяне на сочни и наистина крехки ребра без мариноване. lemon-ribs

В последно време, почти всяко месно ястие, което приготвям, избирам да овкуся със соев сос Kikkoman.

Избирам го, защото освен осоляващ ефект, соевият сос на Kikkoman има онази страхотна умами нотка, която създава усещане за многопластовост на вкуса. 

Като естествено ферментирал продукт, който съдържа единствено соеви зърна, пшеница, вода и сол, той не съдържа никакви изкуствени добавки и подобрители. Неслучайно го казвам, защото дълго време бях буквално пристрастена към овкусяващи сосове, чието съдържание включваше почти цялата Менделеева таблица и вероятно доста съставки, които дори не присъстват в нея. 

lemon-ribs

Освен това, когато приготвям месо, за което знам, че ще “пусне” собствен сос с хубави естествени мазнини, соевият сос много добре допълва естественият сос на месото и спомага за получаване на много приятна текстура. А като добавим и любимите ми в последно време подправки за месо – пушен червен пипер, куркума и сушен (дехидратиран) чесън, магията е налице!

Ако ви е любопитно да научите повече за соевия сос и за всички видове кулинарни метаморфози, в които успешно може да се впише, в този онлайн оазис за вдъхновения ще намерите всякаква полезна информация по темата.

Лимонови крехки ребра със соев сос и куркума
Serves 2
Write a review
Print
Продукти
 1. 1 кг. свински ребра с кост
 2. 1 лимон
 3. соев сос Kikkoman
 4. пушен червен пипер
 5. куркума
 6. чесън (пресен или сушен)
Приготвяне
 1. Загрейте фурната на 180 градуса.
 2. Поставете ребрата в дълбока тавичка и ги полейте обилно със соев сос.
 3. Поръсете отгоре подправките и завършете с по няколко резенчета лимон.
 4. Завийте тавичката плътно с алуминиево фолио и печете ребрата в продължение на 60 минути. Изключете фурната и оставете ребрата вътре до сервиране.
 5. Аранжирайте и добавете гарнитура по желание и поднесете ребрата топли.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>