Главните герои в кухнята на Foodie Boulevard: С какво готви Софи Йотова?

Какво е Lagarone и защо за пръв път официално реших да асоциирам името си с търговски бранд?

Sophie-Yotova

Защо аз-блогърът толкова дълго стоях далеч от реклами и асоциации с брандове и продукти?

Когато създадох Foodie Boulevard, категорично отказвах да се асоциирам с различни марки, не исках да рекламирам нищо – за мен важното беше аудиторията ми да знае, че всичко, което споделям, всички продукти, храни, рецепти, наистина всичко, е част от моето ежедневие, от моята трапеза, от моя хладилник и от моя шкаф в офиса.

Защо аз-потребителят се престраши да започне да поставя името си до конкретен бранд?

В един момент започнах да получавам все повече въпроси за препоръки какви конкретни продукти използвам. Хората не искаха да крия опаковките. Хората всъщност имаха интерес да разберат точно какво си купувам аз, защото явно намеренията ми бяха разбрани добре. Аз не исках да рекламирам нищо и никого, единственото, което пламенно “рекламирам” от самото начало на моя път, е здравословният живот и съпътстващите го навици.

Все още съм категорична, че никога не бих препоръчала марка или продукт, в който не вярвам. Това би било лицемерие и обида към всички приятели на блога. Но пък това, което обещавам най-отговорно да правя, е да продължа да каня приятелите на блога “на гости” в своя свят, като показвам какви са моите избори, за какви продукти избирам аз самата да давам парите си

Sophie-Yotova

Откровен пътеводител в магазинната джунгла

Когато се опитваш да водиш здравословен начин на живот и живееш в голям град, има няколко специфики, които си струва да се изкоментират.

Едно от предимствата да живееш в столицата е огромното разнообразие от здравословни продукти, от които си заобиколен в почти всеки магазин.

Един от недостатъците да живееш в столицата е огромното разнообразие от здравословни продукти, от които си заобиколен в почти всеки магазин.

Не, не получавате deja vu. Прекрасно е, че за хората, които осъзнават здравословното хранене като потребност и отговорност, има такава огромна свобода на избор. Същевременно, всичко това ни пренасища толкова много с информация, че тези възможности за избор ни карат да се чувстваме напълно неуверени на практика да направим избора. Да си избереш здравословни продукти сред всички марки и разновидности изглежда доста объркващо, особено ако тепърва навлизаш в тези хоризонти. 

Откакто здравословното хранене стана моя осъзната потребност и лично решение, традиционният ми характер на експериментатор се прояви и в този аспект. За последните няколко години съм имала смелостта, удоволствието, но нерядко и неблагоразумието, да опитам толкова различни брандове и разновидности здравословни продукти, че в даден момент главата ми започна да прилича на една интерактивна карта на София тип пътеводител на готините места, които предлагат любимите ми продукти. 

Sophie-Yotova-Lagarone

Софи Йотова и Lagarone

Първият ми “сблъсък” с продуктите на Lagarone беше през месец май миналата година. Foodie Boulevard беше номиниран за блог на годината в категория здравословни рецепти и присъствах на церемонията по награждаването. Тогава получих няколко от продуктите на Lagarone – име, което чувах за пръв път.

Когато се прибрах от церемонията и започнах да подреждам подаръците си по шкафовете си дадох сметка, че тази опаковка всъщност ми е позната. Без изобщо да се бях замисляла за името или бранда, през последните месеци инстинктивно бях посягала към продуктите с тази марка, защото това бяха продуктите, които присъстваха на трапезата ни ежедневно. Дадох си сметка, че огромна част от рецептите в блога от този период са създадени именно с продукти на тази марка, просто защото това отразяваше моето поведение на потребител. 

la-garone-presentation_page_05

В онзи момент все още не бях готова да поставя името си до конкретен бранд. Не исках приятелите на блога да остават с впечатлението, че се опитвам да превърна този здравословен онлайн оазис в механизъм за едноизмерна реклама и изтъкване на търговски марки. 

Продължих да си готвя анонимно с техните продукти до момента, в който не влязох в период, в който започнах да готвя малко месо. Беше лято, а през лятото рядко ми се яде месо. Тогава изпаднах в едно целенасочено търсене на алтернативни източници на протеини. И точно тогава започнах да експериментирам с един от може би най-любимите ми и до ден днешен здравословни продукти – пшеничния гранулат. 

la-garone-presentation_page_14

Освен, че в 100 грама от продукта се съдържат повече протеини от в една пържола, се оказа, че с пшеничния гранулат могат да се натворят безумно много здравословни и страшно вкусни ястия. Започна едно бясно приготвяне на предястия, основни и дори десерти, само заради любопитството ми “в какво още ще сработи”?! 🙂 

В блога има огромен брой рецепти с пшеничен гранулат и честно казано никога не съм повтаряла една и съща рецепта два пъти – просто нямам търпение да опитам нещо ново 🙂 Това беше и моментът, в който познатите и приятелите на блога започнаха да ме разпитват какъв е този странен продукт, който цитирам постоянно, а не могат да намерят в никой магазин.

Точно тогава си дадох сметка, че моя отговорност като потребител и осъзнат привърженик на здравословното хранене е нещо повече от това просто да показвам какво има в чинията ми. Моя отговорност бе да показвам какво има в хладилника и в шкафовете в моята кухня. 

Sophie-Yotova-Lagarone

Щастлива съм да споделя, че на страниците на Lagarone занапред ще откривате мои рецепти, защото това са рецептите, които са на масата у дома за закуска в събота сутрин, в чантата ми на път по време на екскурзия в чужбина или в шепите на приятелите ми, когато се опитвам да ги заразя с моя ентусиазъм към здравословното хранене. 

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>