Лек сладолед във форма за лед с чия и пъпеш

Ледена хапка плодово облекчение с екзотичен полъх

Когато моите приятели от La Garone ми отправиха предизвикателството да сътворя някоя вкусна, вдъхновяваща и здравословна лятна магия, никак не бях затруднена. А най-лятната магия, към която на всички ни идва да посегнем в жегите, е нашият любим сладолед.

ice-cream-chia-melon

Днес споделям сладолед в любимото ми за сезона амплоа: семпъл и стилен, простичък и лесен за приготвяне, но най вече – готов за нула време.

Лятното Newme вкусно предизвикателство

Обожавам такива предизвикателства! Не само, защото традиционно обожавам кулинарните предизвикателства. Не само, защото лятото обожавам да приготвям експресни облекчения за жегите без усилия и сложни продукти. Но най вече, защото идеята беше творението ми да вдъхнови началото на лятното предизвикателство на La Garone към всички здравословни ентусиасти. 

Резултатът се получи толкова успешно, че редовно се подвизава както в моя хладилник, така и в тези на доста мои приятели. 

Рецептата е толкова простичка! Пет продукта, пет стъпки. Много доволни хора, които не страдат от жаркото слънце, а му се наслаждават в блаженство. А изненадващият продукт е чия! Тя спомага за по-бързото стягане и леко желиране на сладоледа – една интересна и много приятна текстура, която буквално гъделичка езика. Повече за чията може да научите в края на рецептата тук.

Сладолед с чия, пъпеш и горски плодове
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 10 min
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 10 min
Продукти
  1. 1 пъпеш
  2. 2-3 с.л. мед
  3. 2 с.л. кокосово масло
  4. 3-4 с.л. чия
  5. горски плодове по избор
Приготвяне
  1. Блендирайте пъпеша с меда, кокосовото масло и горските плодове.
  2. Добавете чия La Garone и разбъркайте на ръка.
  3. Разпределете във формички по избор.
  4. Замразете.
  5. Аранжирайте по желание и сервирайте.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>