Здравословен плодов сладолед

Блажено удоволствие за слънчевите дни – домашно, лесно и обезоръжаващо вкусно

Здравословен плодов сладолед

Съвсем скоро дъждовете ще спрат, слънцето ще изгрее трайно и дългите летни дни ще ни призовават да се наслаждаваме на онези любими охлаждащи сладоледени изкушения, които ни дебнат от всички магазини, сладкарници, сладоледени къщи или просто по уличните витрини. Е, с тези безкрайни дъждове от последните седмици е малко трудно да си представим картинката съвсем пълноценно, но за останалото няма как да не се съгласите 🙂 Днес ви споделям една от любимите ми рецепти за здравословен плодов сладолед, която това лято ще бъде чест герой на неделните следобеди вкъщи 🙂Здравословен плодов сладолед

Когато се захванем сами да си приготвим нещо, което традиционно има репутация на крайно нездравословно, оксиморонно звучащи словосъчетания като здравословен плодов сладолед могат всъщност да започнат да звучат доста реално 🙂 Точно това можем да постигнем ако не разполагаме със сложни машини за домашен сладолед, но същевременно много ни се иска да се насладим на едно такова изкушение с чиста съвест. 

Здравословен плодов сладолед

За да избегнем кристализирането при домашните сладоледи е важно да включим някакъв “мазен” продукт, в случая аз съм използвала авокадо. Друга опция е да накиснете ядки за няколко часа и да включите тях в рецептата, а за по-смелите и екзотично настроените винаги съществува варианта да се сложи кокосово пюре (или кокосов крем). 

Тази тайна научих по време на Кулинарната работилница за здравословна и жива храна IX, на която имах удоволствието да присъствам в моят любим Био магазин Spirala, по време на която момичетата от Rawlly демонстрираха различни комбинации за приготвяне на прекрасен здравословен веган домашен сладолед. 

Здравословен плодов сладолед
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 30 min
Prep Time
30 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 30 min
Продукти
  1. 2 банана
  2. 1 с.л. кокосово масло
  3. 2-3 с.л. нектар от агаве (или друг подсладител по желание)
  4. 1 с.л. матча + 1 с.л. спирулина (за цвят - по желание)
  5. 1 стрък свежа мента
  6. 1/2 зряло авокадо
  7. други плодове за декорация по желание
Приготвяне
  1. Пасирайте всички продукти заедно и ги оставете в камерата до пълното замразяване. Изваждайте периодично и разбърквайте.
  2. След като сладоледа е достатъчно стегнат, аранжирайте по желание и поднесете веднага.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>