Лесна фритата – неустоимият италиански омлет

Рецепта за бързо реагиране: Здравословна вечеря само за 30 минути

Пъстра фритата

Един от основните приоритети, които съм си поставила във връзка с културата ми на хранене и с нутриционните навици, които искам някой ден да развивам у децата си, е на трапезата ми да има домашно приготвена храна възможно най-често. За един работещ човек, обаче, това често е сериозно предизвикателство. Времето е ограничено, а и колкото и да обожава човек да кулинарства, понякога последното, с което ти се занимава в края на натоварен работен ден, е да прекараш още 2 часа в кухнята. В такива ситуации аз прибягвам към моите любими рецепти за бързо реагиране. Днешната пъстра фритата е точно такава. Рецептите за бързо реагиране най-често са идеи, които мога да реализирам в рамките на 30 минути или по-малко, изключително вкусни и здравословни са и дори не изискват особена подготовка (с други думи можете да закрепите положението, дори да сте пропуснали седмичния грандиозен пазар).  

Пъстра фритата

Днес ви споделям една такава рецепта за бързо реагиране, в която най-почетният ми дегустатор се влюби повече, от колкото самата аз очаквах 🙂  Това е една скоростна фритата, с която могат без проблеми да се справят и най-начинаещите кулинари. Фритата е италиански омлет, който се приготвя бързо и лесно и в който може да се комбинират много различни продукти с различен краен резултат. Повече за фритатата можете да научите от статията Фритата – италиански омлет.

Пъстра фритата

Както споменах, основната причина да прибягвам към днешното си предложение за вечеря или обяд е, че приготвянето на една фритата отнема наистина не повече от половин час и то с подготовката. Другата основна причина да харесвам самото ястие е, че то дава още един вариант за консумация на яйца. Какво имам предвид? Ако не сте вегани или поради някакви здравословни съображения не избягвате яйцата, то те са една много важна и здравословна част от вашето меню. Някак си, обаче, сме свикнали да консумираме яйцата варени, на очи, бъркани и на омлет, и изобщо не се замисляме, че има буквално десетки рецепти, ако не и повече, в които можем много успешно да включим яйцата като основен продукт. Та ако често ви се случва да искате да хапнете яйца, но вече са ви доскучали всички познати рецепти, тази фритата определено ще ви помогне да преоткриете колко вкусен може да е този толкова любим мой източник на протеини 🙂

Пъстра фритата

Пъстра фритата
Serves 1
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Приготвяне
 1. 3 яйца
 2. 1 червена чушка
 3. 2-3 печурки
 4. няколко маслини
 5. подправки по избор
 6. 30-40 гр. шунка/филе или друго месо по избор
 7. 1/2 кофичка кисело мляко
 8. 30 гр. сирене по избор
Приготвяне
 1. Нарежете всички продукти на дребно.
 2. Разбийте яйцата с киселото мляко и добавете нарязаните продукти.
 3. Овкусете по желание. Аз слагам чубрица, босилек, червен пипер, къри, самардала и чесън на прах.
 4. Изсипете в тавичка и изпечете за около 20-25 минути на около 220 градуса или докато фритатата придобие приятна коричка.
 5. Поднесете веднага с няколко лъжици кисело мляко по желание.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

 1. Leave a Reply

  Doncheva
  December 18, 2017

  Чудесна, благодаря за рецептата. 🙂

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>