Foodie Boulevard отбелязва Food Revolution Day 2017 с вкусна творческа работилница

Храната не е просто ядене! Да използваме игрите и изкуството, за да култивираме здравословни навици за своите деца! 

frd-2017-foodie-boulevard-workshop

Когато мечтите се сбъдват…

Хубаво е да си мечтател. Мечтите окриляват. Мечтите мотивират. Мечтите вдъхновяват. 

Когато си мечтател се оказваш в някакъв пълен делириум, в който пред очите си виждаш единствено силуетите на мечтите си и с пръсти нежно рисуваш щрихите, които им придават плътност, правят ги пълнокръвни превъплъщения на твоята визия. И нищо друго няма значение. Нищо не може да те сломи, нищо не може да те лиши от ентусиазма ти, нищо не може да изгаси пожара. А често има опити от хора, които просто не те разбират, но те просто нямат значение. 

frd-2017-foodie-boulevard-workshop

Но това се случва само, когато си “действащ мечтател”. Само, когато си достатъчно смел да се престрашиш да повярваш, че точно твоите мечти заслужават да бъдат случени и не стоиш пасивно да ги чакаш да се случат, а се стягаш, взимаш всичко в ръце и ги случваш.

От известно време имам една мечта, която преследвам с цялата си същност и отдаденост. Една мечта, която се състои в това да заразя възможно най-много хора със своята “лудост”, да запаля възможно най-много хора по това да се забавляват с храната и да си дадат сметка, че всъщност храната не е ядене, а кулинарията не е готвене. Храната е много, МНОГО повече. И то не коя да е храна. Здравословната и истинска храна. 

frd-2017-foodie-boulevard-workshop

Мечтая си все повече хора да осъзнаят титаничната роля на храната в растежа и развитието на децата ни и то не само по отношение на здравословното им състояние. Мечтая си хората да видят, че здравословните продукти могат да бъдат нашите инструменти, нашите катализатори, които да стимулират естествено любопитство у децата. Да бъдат свидетели как тези продукти могат да ги запалят да проявяват интерес към истинската храна по един ненатрапчив и самоинициативен начин. 

Food Revolution Day 2017

И, о, колко съм щастлива, че тази година тази моя мечта избухва в един мощен, цветен, пъстър и мащабен фойерверк от ентусиазъм и енергия. Ентусиазмът и енергията на десетки, дори стотици хора в цялата страна, които ще се включат в отбелязването на тазгодишното издание на Food Revolution Day.

Севлиево, Русе, Варна, Велико Търново, Казанлък, Добрич, Бургас, Перник, Монтана, Стара Загора, Кърджали, Ботевград, Пловдив, София… Сигурно пропускам някое местенце, където има будни, енергични, отдадени и вдъхновени ентусиасти, които избират здравословната храна за себе си и искат да заразяват все повече хора със същата любов и осъзнатост. 

frd-2016

Когато през миналата година стартирах съвсем скромно отбелязването на деня с една малка корпоративна работилница в компанията на моите колеги, не съм си мислила и за секунда, че тази година ще съм официален посланик на изключителната инициатива на Джейми Оливър и ще бъда един от двигателите на национална инициатива. Инициатива, при която в унисон всички ние заедно ще празнуваме хубавата, истинска храна и ще покажем на деца и техните родители, че здравословната храна не е просто полезна.

Ще видим, че здравословната храна е жестока! Здравословната храна е забавна, образователна, сближаваща, предразполагаща заедно да откриваме нови хобита и успоредно с това да се грижим за здравето си!

frd-2017-foodie-boulevard-workshop

Творческата работилница на Foodie Boulevard 

Точно след седмица аз ще проведа една от работилниците по случай Food Revolution Day 2017 в София. Заедно с около 40 родители и деца ще творим вкусни, красиви, забавни и здравословни чудеса.

Ще играем, ще научим интересни факти за някои от любимите ни здравословни продукти, ще открием нови и екзотични плодове и зеленчуци, и ще рисуваме картини само с естествени продукти. Ще видим, че храната може да е изключителен социален фактор и да допринесе за сближаването с нашите деца на още един фронт. 

frd-2017-foodie-boulevard-workshop

Безкрайно съм щастлива от огромния интерес, който работилницата предизвика, заради който местата за нея свършиха за броени дни. Безкрайно благодаря на всички прекрасни хора, които напълно безвъзмездно решиха да подкрепят нашата инициатива. Надявам се и занапред да имаме подобна подкрепа, която да ни позволи да превърнем тези събития в традиция, която се случва повече от веднъж годишно. Аз знам, че без да се замисля ще инвестирам личното си време и цялата си енергия. 

frd-2017-foodie-boulevard-workshop

 

Благодаря на всички за прекрасната енергия, която изпращате към нас – организаторите. Вие самите сте двигатели и имате отговорната роля да “заразявате” със своя ентусиазъм всички около себе си 🙂 Ще кажа клишето, няма начин – заедно можем повече! 

 
 
 

Comments

 1. Leave a Reply

  Петя Тодорова
  May 18, 2017

  Здравейте!
  Разбрах, че оргонизирате кул.работилници в четири града в страната. Интересно ще ми бъде да присъствам на такава Ваша иничиатива и за това ще Ви помоля да напишете на ел.пощата ми кога, къде и мястото на адреса, където ще имате това полезно мероприятие? Благодаря предварително за отговора Ви! Във гр. Варна предвидена ли е такава работилничка да бъде представена? Кога?

  • Leave a Reply

   foodieboulevard@gmail.com
   May 18, 2017

   Здравейте, инициативата е национална и всъщност работилниците ще се водят от различни доброволци и ентусиасти във всички градове.

   Ето тук може да откриете информация за планираните събития, но не знам дали има останали свободни места: https://www.facebook.com/pg/FoodRevolutionDayBulgaria/events/?ref=page_internal

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>