Домашен пастет с варени яйца, авокадо и рикота

Здравословно великденско предложение за вкусно превъплъщение на шарените борци

20160501_1081736

Христос воскресе, скъпи приятели! Нека бъдем здрави и благословени. Великденските празници носят със себе си много козунаци и яйца, много пресни зеленчуци, много безценни мигове със семейството, много усмивки и незабравими спомени 🙂 Но от всичко, сякаш яйцата са най-много! 🙂 И понеже лично аз не съм най-големият привърженик на варените яйца, винаги успявам да им намеря някакво интересно приложение, така че хем да уважа великденските шарени борци, хем да хапна разумно количество от тях, хем да е в комбинация с други здравословни продукти. На този светъл ден ви споделям една бърза идея за домашен пастет с варени яйца, авокадо, рикота и магданоз, с която моето семейство закуси в празничната сутрин 🙂 

20160501_101618

Приготвянето на този пастет ми отне буквално 10 минути, като през половината време белех яйцата 🙂 Всяка рецепта за домашен пастет, която съм споделяла, в била наисстина бърза и лесна, но тази е може би лидер 🙂 Рецептата е чудесна за следпразничните дни, когато се чудим как да се справим с огромното количество сварени яйца, които са ни останали, но пък вече започва да ни става досадно да ги хапваме по един и същи начин. 

20160501_101837

Този великденски домашен пастет е чудесна закуска, която можем да поднесем като разядка или да намажем върху пълнозърнеста филийка или крекер. 

Можете спокойно да сложите всички свежи зеленийки, до които имате достъп – аз съм безкрайно щастлива, че съм в на село в градината на баба и мога да си набера презни подправки и зеленчуци – няма по-голямо удоволствие от това да можем да консумираме храната във възможно най-естествения й вид! 

Домашен пастет с варени яйца
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Продукти
  1. 3 варени яйца
  2. 2 с.л. сирене рикота или извара
  3. 1 стрък пресен магданоз
  4. 1/2 авокадо
  5. подправки на вкус
Приготвяне
  1. Пасирайте, смелете или намачкайте всички продукти и поднесете върху крекер или като разядка.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>