Третата голяма любов на моя живот

…или какво е общото между джаза, кулинарията и спорта…

discovering-my-third-big-love

Не се страхувай да се влюбиш, защото любовта окрилява, любовта вдъхновява и мотивира, любовта те кара да буташ стените си една след друга, да излизаш извън границите на собствените си ограничения и да откриваш на какво всъщност си способен!

Никога не съм вярвала в любовта от пръв поглед…

Винаги съм вярвала в привличането от пръв поглед, но чак любов?

За мен любовта олицетворява крайната дестинация на едно вътрешно пътуване към себе си. Дори бих казала цяло пътешествие. Пътешествие, което е започнало много отдавна във времето, но нещо по трасето все те е отклонявало от правилната посока и така и не си успявал да достигнеш до тази мечтана дестинация.

За мен любовта е хармония. Вълшебна симбиоза между теб и още някого, който притежава всички извивки, които ти нямаш, но заедно се сглобявате в съвършен пъзел.

За мен любовта е нещото, което ме прави способна на най-дълбоката грижа, най-голямата отдаденост, най-безграничната сила на волята и духа.

Никога не съм вярвала в любовта от пръв поглед. Любовта изисква постоянство, обгрижване, търпение, изисква време да узрее, да отлежи като хубаво вино, изисква инвестиция, която отнема много повече от един миг.

Но хората се променят. Или може би по-скоро с времето самите те узряват за усещания, които в миналото са им се стрували невъзможни. Например, като малка мразех тиква, а днес обожавам да я ям в супи и в салати, в основни и в десерти.

Хората наистина се променят. Като малка мразех джаз. Днес, джазът ме телепортира в едно такова състояние на нежен делириум, в който съм несравнимо одухотворена и вдъхновена.

Хората се променят и аз също се промених.

discovering-my-third-big-love

Измина малко повече от месец от началото на поредната година, която започнах с нагласата „тази година ще бъде различна“. И знаете ли…тази година Е различна. Защото аз…се влюбих от пръв поглед.

Дълбоко и безапелационно, с пълна отдаденост и горяща страст, с нежна грижовност и готовност да инвестирам всичко необходимо, за да може тази любов да расте и да се развива.

Измина малко повече от месец и аз съм потънала до уши в едно увлечение, което никога не съм си мислела, че ще ми се случи. Потънала съм в една такава любов, която сигурно за хората около мен изглежда нереална и преувеличена, може би малко нерационална и с неясно бъдеще. Но аз съм влюбена. Преди около месец открих третата голяма любов в моя живот.

discovering-my-third-big-love

Преди около месец за пръв път прекрачих прага на едно място, което от година и половина плахо планирам да посетя, но така и не събирах смелост. Мислех си, че ще се чувствам различна там. Мислех си, че хората там ще ме съдят. Мислех си, че не съм достатъчно добра, за да се осмеля дори да прекрача прага. Но преди около месец, понеже тази година щеше да бъде „различна“, аз събрах смелост и отидох.

Прекрачих прага на мястото, което мечтаех да посетя със самочувствие в продължение на повече от година и половина. Събрах смелост, стиснах зъби и прекрачих прага на залата Inspired Fit Strong на Инес Субашка. 

Това престрашаване беше едно от най-прекрасните неща, които някога съм правила за себе си. Защото точно това престрашаване ме срещна с третата голяма любов в моя живот.

discovering-my-third-big-love

И знаете ли, тази любов открих точно в първите 20 минути на първата индивидуална тренировка в живота си. Под грижите на Инес и Моника, аз бях залисана да усвоявам базови техники, да полагам основи на усъвършенстване на двигателната си култура, да събуждам тялото си от дълъг, дълъг сън. Дори не знам как в целия този хаос аз всъщност успях да …се влюбя!

Всъщност, първият поглед, който хвърлих на третата голяма любов в моя живот никак не беше привлекателен.

Изпотен образ, претоварен от трениране на 10тата минута, неспособен да се справи дори със загрявката…

Образ, който буквално беше на пода в състояние на пред-припадък.

Инес и Моника грижливо изтичаха за шепа захар, за да спасят горкото същество от наближаващия погром. Не съм сигурна дали гледката ми се стори по-скоро смешна или по-скоро тъжна. Но за моя изненада, образът се изправи на крака и продължи с тренировката. Честно, не мислех, че ще събере сили дори да се изправи. Но как само грешах!

Точно в този момент усетих пеперудите в стомаха. Усетих онова чувство, което ти казва „this is for real“. Усетих онова усещане, което изпитах, когато се запознах с голямата любов на живота си – моя най-почетен дегустатор.

discovering-my-third-big-love

Аз съм Софи Йотова от Foodie Boulevard – журналист по образование, Автор на техническа документация по професия, кулинарен блогър по душа, но най-вече един много, много влюбен човек.

В този януарски ден в началото на 2017, аз бях преодоляла едно от най-ужасните си лични изпитания – бях събрала смелост да отида в залата, за която мечтаех от година и половина, и бях там – тренираща, потяща се, припадаща.

Бях там – смела и готова да продължа, каквото и да става!

Беше спряло да ми пука за всички притеснения, не мислех дали някой ще ме съди, не мислех дали ще се справя, не мислех. Аз бях един дух в едно тяло. Един дух, който твърде дълго беше пътувал в грешни посоки и който се беше борил със смущения в траекторията си твърде дълго. Едно тяло, което беше понесло последствията от безброй много грешки, които моята глава му беше причинила през годините.

Но нищо от това нямаше значение. За пръв път просто спрях да мисля, спрях да се губя в разсъждения в милион различни посоки и просто действах.

fashion-fitness-girly-good-favim-com-2438212

Преди около месец, аз срещнах за пръв път една своя версия, в която се влюбих от пръв поглед. И с всяка следваща тренировка, любовта ми расте и се задълбочава все повече!

Влюбвам се все по-дълбоко в това, че най-накрая си простих за грешките, които съм правила по отношение на тялото си през годините и осъзнах, че съм готова да спра да го наказвам, а да започна да му давам шанс да реализира пълния си потенциал.  

Влюбвам се все по-дълбоко в това, че най-накрая повярвах, че съм достатъчно добра, за да се справя!

С тренировките. С тежките упражнения. С разочарованията, че в началото няма да се получава както искам.

discovering-my-third-big-love

Влюбвам се все повече в това, че всеки път, когато прекрача прага на залата, аз пускам на свобода една титанична сила на духа, която дремеше някъде в мен в продължение на години, но се страхуваше от потенциалното разочарование.

Никога не съм разбирала или харесвала самовлюбени хора, защото такъв типаж характери рядко са способни да се грижат пълноценно за другиго, защото поставят себе си в центъра на всяка вселена. Но пък винаги съм обичала да разбивам стереотипи.

Сега, един все повече влюбващ се в себе си човек – аз осъзнавам един парадокс. Давам си сметка, че да обичаш на първо място себе си няма нужда да означава, че си егоист. Всъщност, тази любов може да означава нещо, което не е насочено навътре, а точно в противоположна посока.

definition-of-fear

Да обичаш себе си означава да можеш да се грижиш пълноценно за тези, на които държиш, защото си в достатъчно добро физическо, психическо и емоционално състояние, че да си способен да им предложиш цялото си внимание, отдаденост и опора.

Инвестирайки късче от времето си в себе си, ти създаваш повече пълноценно време за хората, които обичаш, просто защото спираш да губиш време в самосъжаляване, самобичуване и изкуствена изолация.

Първата голяма любов на моя живот е моят най-почетен дегустатор.

Втората голяма любов на моя живот е кулинарията и по-точно създаването на здравословни изкушения – за мен това е най-уникалният вид изкуство, защото позволява изграждане на най-интимна връзка между творец, творение и публика.

discovering-my-third-big-love

Третата голяма любов на моя живот не са тренировките. Да си влюбен в тренировките е самоцел, ако зад това не стои нещо по-дълбоко, изпълнено с реален смисъл, напоено с емоция и пропито с аргументирана мотивация.

Третата голяма любов на моя живот е онова пламъче, което подклажда огъня на желанието ми да превърна физическото си „аз“ в неговата най-добра версия.

А тренировките? Те са като джаза. Те са музиката. Тялото ми е инструментът, на който свиря. Инструментът, който ще увладявам все по-добре и с всяка следваща тренировка ще ми позволява да сътворявам все по-хубав джаз.

Не се страхувай да се влюбиш, защото любовта окрилява, любовта вдъхновява и мотивира, любовта те кара да буташ стените си една след друга, да излизаш извън границите на собствените си ограничения и да откриваш на какво всъщност си способен.

Честит Свети Валентин на всички влюбени.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>