Нудълс от краставица с печен таханов сос от кашу и джинджифил

Нудълс от краставица и тиквичка

Когато съм в настроение за авантюристични кухненски преживявания, винаги се опитвам да приготвя нещо, което е едно по-различно изпълнение на някое традиционно ястие. Ето, например, днешното предложение е за нудълс от краставица, които всъщност представляват една много лесна, но същевременно интересна и различна пролетна салата. Бързам да ви предупредя, обаче, че ако нямате специално ренде (което аз нямам), с което да улесните нарязването на нудълите, трябва да се настроите за едно спокойно и продължително рязане на краставица с размерите на сварена спагетка 🙂

Нудълс от краставица и тиквичка

Веднага си признавам, че за пръв път видях, приготвих и опитах нудълс от краставица по време на кулинарния курс към HRC Academy посветен на здравословни веган и вегетариански рецепти. В компанията на шеф Хюг Бутен от Канада, аз и още няколко ентусиасти сътворихме няколко изумителни веган и вегетариански ястия, които впечатляват освен с невероятния си вкус и с това, че са много бързи за приготвяне и са наистина здравословни. 

Нудълс от краставица и тиквичка

Комбинацията от сурови зеленчуци и печен тахан създава една експлозия от вкусове и текстури в устата, която е истински празник за сетивата! В случай, че нямате подходящ уред, с който да улесните нарязването на нудълите, може спокойно да си позволите вместо нудълс от краставица да приготвите това студено предястие под каквато и да е форма, в крайна сметка това е още един повод да импровизирате )

Нудълс от краставица и тиквичка

Нудълс от краставица с печен таханов сос от кашу и джинджифил
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
5 min
Total Time
25 min
Prep Time
20 min
Cook Time
5 min
Total Time
25 min
Продукти
 1. 1 голяма краставица
 2. 1-2 с. л. оризов оцет
 3. хималайска сол на вкус
за соса
 1. 4 с. л. тахан от кашу
 2. 2 ч. л. пресен джинджифил, нарязан
 3. 2 с. л. кокосово масло
 4. щипка хималайска сол
за декорация
 1. няколко резенчета дехидратирани чесън и моркови
 2. 2-3 щипки микс семена и ядки, по желание
Приготвяне
 1. Обелете краставицата и я нарежете на тънки ивички, които да наподобяват спагети (наричани още нудъли) като диаметър и дължина.
 2. Овкусете нудълите с 1-2 с. л. оризов оцет и хималайска сол на вкус.
 3. Сервирайте в чиния.
 4. За соса поставете тахана в тиган на слаб котлон.
 5. Добавете прясно нарязания джинджифил, кокосовото масло и солта, разбъркайте добре. Оставете соса за около 1-2 минути на котлона и гарнирайте с него нудълите.
 6. Завършете с 2-3 щипки микс семена и ядки по избор и декорирайте по желание.
 7. Поднесете веднага.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>