Кокосови гофрети с орехи и банани

Кокосови гофрети

Откакто си купих моя бюджетен и практичен гофретник, почти няма уикенд, в който да не експериментирам с някоя нова рецепта. Днес ви споделям една уикенд закуска, която се получи изключително сочна отвътре и хрупкава отвън. Много засищаща и наистина вкусна, такава закуска ще усмихне всеки от сутринта! Вижте как да си приготвите лесни кокосови гофрети с лека екзотична нотка и възможност за всякакви добавки. 

Понеже наскоро си бях купила сладко с люти чушки и желе от коприва, реших да поднеса две версии на моите кокосови гофрети на трапезата. Едната беше с тези нетрадиционни сладка, а другата – класика с орехи, мед и банани. Гофретите се получават леко сладки, така че ако искате да си спестите излишните калории – хапнете ги и просто така. 
Кокосови гофрети

Хубавото на тези кокосови гофрети е, че не съдържат никакво бяло брашно. Освен това, в рецептата няма абсолютно никаква мазнина, но няколко лъжици кокосово масло биха дошли чудесно. Освен кокосово брашно, исках да включа и някакъв продукт като източник на фибри. За целта избрах любимите си овесени трици, които добавят много приятна плътност на гофретите. 

Как можем да моделираме рецептата?

Често ме питате дали е проблем, че не разполагате с някой продукт или пък дали някоя рецепта ще се получи с дадена замяна. Всички рецепти, които създавам и споделям в блога, се градят на принципа, че свободата да импровизираме с продуктите ги прави универсално приложими. Ако не разполагате с нещо – помислете за продукт с подобна консистенция и го заменете с него. Ако нещо не ви е вкусно – последвайте същия принцип. Красотата на кулинарията е в това, че рецептите могат да ни служат просто за вдъхновение какво е възможно да сътворим ако се осмелим да си поиграем с продуктите. Всъщност, именно така започнах да готвя и самата аз. 

В днешната рецепта, спокойно може вместо соево мляко да се използва всякакво друго – ядково, традиционно, кокосово… Вместо кокосовото брашно може да използвате изцяло лимецово или пък такова от киноа, оризово, пълнозърнесто… Вместо овесените трици можете да сложите смлени овесени ядки, а вместо яйцата – пасиран банан + няколко супени лъжици чиа. Тези модификации изцяло променят рецептата, но са вариант за моделиране на едно ястие, така че да допадне на хора с всякакви вкусове и режими. 

Кокосови гофрети

Кокосови гофрети с орехи и банани
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Продукти
 1. 3 яйца
 2. 4 с.л. кокосово брашно
 3. 2 с.л. овесени трици
 4. 3 с.л. лимецово брашно
 5. щипка канела
 6. 300 мл. соево или друго мляко по избор
Приготвяне
 1. Разбъркайте всички продукти много добре с кухненски робот или блендер.
 2. Изпечете гофретите за няколко минути до получаване на хрупкава коричка и лесно отделяне от уреда.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

 1. Leave a Reply

  Аделина
  August 20, 2017

  С какво мога да заменя лимецовото брашно, тъй като не мога да го намеря?

  • Leave a Reply

   foodieboulevard@gmail.com
   August 20, 2017

   С абсолютно всяко друго, с което разполагате или предпочитате 😉

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>