Кокосов мус с горски плодове и рикота

Впечатляващ десерт без захар с минимални усилия за максимално удоволствие

Кокосов мус с горски плодове и рикота

Обожавам кокос! И банани! И рикота! И фурми! Обожавам и бързи и здравословни десерти, които ми напомнят за лятото. Ако пък са подходящи за различни цели и включват възможно най-много от любимите ми неща – с един куршум, една камара зайци 🙂 Днешният кокосов мус с горски плодове е един прекрасен заек. И колкото и странна да е метафората, мусът никак не е странен. Това е една от онези вълшебни рецепти, в които всеки елемент си е на мястото като парченце от пъзел. Вижте как да си приготвите този нежен кокосов мус с горски плодове за нула време.Кокосов мус с горски плодове и рикота

Като доста от любимите ми рецепти за сурови десерти, и в тази мой основен помощник беше чопърът. Продуктите или поне голяма част от тях вече споменах. Кокосовият полъх се носи от кокосовия тахан, който включих в рецептата. Ако не разполагате с такъв може да го замените с малко кокосово масло и кокосови стърготини. 

Друго подобно предложение с дъх на кокос е ето този Кокосов мус с ягоди и спирулина

Кокосов мус с горски плодове и рикота

Допълнителната сладост идва от фурмите, но спокойно може вместо тях да сложите мед, нектар от агаве, кленов сироп или каквото друго ви допада. В следваща версия определено ще включа кокосова захар, защото така кокосовата нотка ще е още по-ярка. 

Освен много приятен просто като самостоятелен десерт, мусът може да се използва и като крем за торта. Ако търсите по-стегнат ефект, добавете 10 гр. желатин. Ако пък сте на сладоледена вълна, приберете муса в камерата за час и си имате прекрасен здравословен кокосов сладолед. 

Кокосов мус с горски плодове и рикота
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Продукти
  1. 1 с.л. кокосов тахан или 3-4 с.л. кокосови стърготини
  2. 1 банан
  3. 100 гр. рикота или извара
  4. 3-4 сочни обезкостени фурми
  5. 100 гр. горски плодове
Приготвяне
  1. Пасирайте всички продукти с чопър, пасатор или в кухненски робот до получаване на желаната консистенция.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>