Безглутенови рулца с пастет от спанак и авокадо

Коледно предястие за тематична празнична трапеза

Безглутенови рулца с пастет от спанак и авокадо

Коледно-новогодишните празници обуславят един от най-страшните периоди през годината. Колкото и крайно да звучи това твърдение, сигурна съм, че много хора знаят точно какво имам предвид. Със сигурност го знаят хората, които полагат грижа за храненето си и се опитват да правят осъзнати и разумни избори целогодишно. Някак си, въпреки ентусиазма, с който чакаме празниците, в доста от нас още от края на ноември започва да шушне онова вътрешно гласче, което казва: “ще има толкова много изкушения наоколо, няма да се справя, ще си проваля режима, ще си наруша навиците, ще кача килограми, после ще страдам, че хем празниците са свършили, хем съм дебел/а”.

Безглутенови рулца с пастет от спанак и авокадо

Не бягайте от изкушенията, играйте с тях!

Всички тези мисли са минавали и през моята глава година след година. Разкъсвах се между вътрешните терзания как да се насладя на разни вкусотии без съвестта ми да ме тормози. Чудех се как да избегна изкушенията, за да нямам угризения след всеки “грешен” избор. И в един момент просто си дадох сметка, че няма нужда да бягам от изкушенията, няма нужда да ги отричам или да страдам. Дадох си сметка, че единственият дълготрайно ефективен начин да се справя с изкушенията е да ги опитомя. 

От онзи момент успях да започна да култивирам мечтаната вътрешна хармония между нещата, които ме изкушават, и изборите, които правя. Няма вина. Няма гузна съвест. Нито угризения. А това е толкова важно около празниците!

Това е период, който не трябва да обременяваме с излишни вътрешни борби. А най-добрият начин да го направим е да дадем личен пример на хората около себе си как празничната трапеза може освен безкрайно вкусна и красива да бъде и реално здравословна! 

Днес ви споделям една оригинална и много лесна рецепта за празнично предястие. Вижте как да си направите тези безглутенови рулца с пастет от извара, спанак и авокадо. 

Рецепта и постна версия

Продукти:
8 оризови кори
100 гр. извара*
100 гр. пресен спанак
1 авокадо
1-2 с.л. лимонов сок
хималайска сол на вкус
подправки по желание

Приготвяне:
Пасирайте всички продукти за пастета до получаване на желаната хомогенност.
Намокрете едно оризово рулце и разположете малко от пастета в средната част на единия му край.
Загънете краищата навътре и навийте рулцето плътно.
Повторете с останалите рулца.
Аранжирайте по желание.

*Забележка:

Може да използвате същото количество нахут от консерва като веган алтернатива на изварата.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>