Лимечини със сирене и кокосово масло

На път за празниците: как да се подготвим подобаващо, за да не посягаме по рафтовете в бензиностанции и крайпътни магазинчета

limechini-sys-sirene-1

Остава само 1 работен ден до дългия празничен уикенд. И съвсем в реда на нещата, като настане едно масово изнасяне по родните места…и като настанат едни задръствания на излизане от големите градове, висенето по колите е напълно предвидимо, но същевременно способно да накара и най-търпеливия и празнично настроен човек да си беснее кротичко в напечения от априлската жега автомобил.limechini-sys-sirene-2

В тези моменти, масовото поведение (от липса на други възможни за практикуване дейности) е да започнем да похапваме разни нещица, които сме си накупили от бензиностанцията или от кварталния магазин на тръгване по трасето. 

Днес ви споделям една страхотна идея за домашни соленки (крекери или както си решите да ги наричате), която ще ви спаси от похапване на глупости. И понеже нямаше как да не им дам някакво тематично име, реших да ги кръстя на основната съставка в тях – лимеца, а именно лимечини. 

Когато в хладилника се подмятат “остатъци”…

Едно от нещата, които мразя искрено, е хвърлянето на храна. Безкрайно неприятно ми става, когато съзра някой мой познат да се насочва към кошчето за боклук с чиния пълна с 1/2 порция напълно годна храна. Затова и винаги се старая да намирам приложение на всички хартисващи ми продукти. 

Бях правила картофена крем супа и хартиса един едричък картоф. Нямаше как да го изхвърля, а ни предстоеше пътуване. Бях решила, че ще приготвя мезета за път, за да не се купуват скъпи сурови ядки и оризовки от бензиностанциите. 

Имах пакет лимец от Lagarone, който си чакаше реда да бъде включен в експеримент. Имах сирене и разни семенца. И идеята се роди – соленки с картоф и лимец! Лимечини! Звучеше жестоко. Така се и получи.

Още полезни трикове за моите лимечини може да научите тук

Лимечини със сирене и кокосово масло
Serves 20
Write a review
Print
Total Time
1 hr 10 min
Total Time
1 hr 10 min
Продукти
 1. 200 г лимец Lagarone
 2. 30 г фини овесени ядки Lagarone
 3. 1 варен картоф
 4. 50 г краве сирене
 5. 2 яйца
 6. 2 с.л. кокосово масло
 7. шепа сусам
 8. щипка розмарин
 9. щипка черен пипер
Приготвяне
 1. Накиснете лимеца Lagarone за 8 часа. Отцедете водата и го измийте добре.
 2. Загрейте фурната на 160 градуса.
 3. Пасирайте варения картоф с фините овесени ядки Lagarone, яйцата, кокосовото масло, сиренето и всички подправки.
 4. Добавете лимеца към горните продукти и разбъркайте до пълно хомогенизиране.
 5. Застелете тава с хартия за печене и разпределете равномерно сместа по дъното като притискате, за да се получи блат с еднаква дебелина.
 6. Изпечете сместа на 160 градуса с вентилатор за около 40 минути. Охладете напълно, отстранете внимателно хартията и нарежете изпечения блат на форми с размери по желание.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>