Домашен парти кетъринг с дъх на пролет и вкус на екзотика

Експресни хапки за прохождащи кулинари със сирене от кашу, спанак и куркума 

cashew-cheese-party-bites

Когато постоянно споделяш снимки на красиво аранжирана храна, най-често се случват 2 неща: 

 • Хората си мислят, че даваш луди пари за парти кетъринг за разни поводи
 • Хората ти пишат със запитвания ти да приготвиш парти кетъринг за техните поводи

В моя случай, правилният отговор е “нищо от изброените” 🙂 cashew-cheese-party-bites

Парти кетъринг у дома – лесно, бързо и бюджетно

Всъщност, едно от предимствата да обичаш да отделяш време да се “заиграваш” в кухнята е, че пестиш пари. Как? Като вместо да инвестираш в пъти по-високи суми за поръчкова храна за различни поводи, в един момент просто си я приготвяш сам.

Например, осъзнаваш, че съвсем сам можеш да приготвиш парти кетъринг за 15тина души за не повече от 15 минути. И то на цена по-малко от 10 лв. И то без никакви термични обработки. Без сложни умения. Със съвсем малко продукти. С уникален вкус, елегантен  вид, че и здравословно. 

Днешните хапки са точно това – един бърз парти кетъринг с дъх на пролет и екзотичен вкус, без млечни продукти и без изкуствени оцветители.

cashew-cheese-party-bites

Ако за пръв път чувате за деликатеса сирене от кашу, не мръщете вежди. Дайте му шанс и оставете оценката за по-късно. Не съм открила нито един човек, който да не се е влюбил в него моментално. 

Аз започнах да експериментирам с разни свои интерпретации на сирене от кашу  преди известно време и резултатът тотално надмина очакванията ми. Приготвям го за различни свои приятели и обратната връзка там винаги е ярко позитивна. 

Тогава попаднах на един продукт на пазара, който за пръв път ме накара да бъда склонна да си купя нещо готово, вместо да отделя няколко часа да го приготвя вкъщи.
foodie-boulevard-healthy-corporate-workshop

Сиренето от кашу сире-нека се оказа страхотен вариант за моментите, в които искам да приготвя бързи парти хапки, които със сигурност да се харесат на всички.

Съвършеният баланс между кисело-солената нотка на ферментиралото кашу го прави страшно привлекателен дори за хора, които не харесват сирене. 

Хапките, които приготвих с него, се унищожиха точно за 5 минути и всички искаха рецептата. А за разлика от моето сирене от кашу, сире-нека има консистенция, която наподобява тази на класическо сирене доста повече, което го прави подходящо за добавяне към салати. Щастлива съм, че имам удоволствието да познавам хората, които стоят зад това обезоръжаващо меко, нежно и същевременно плътно изкушение с наситен вкус на кашу и гъделичкаща кисела нотка. Надявам се да ми разкрият тайната на тази страхотна консистенция 🙂 

sire-neka

Парти кетъринг със сирене от кашу
Serves 15
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Продукти
 1. 100 гр. сирене от кашу сире-нека
 2. 2-3 шепи пресен спанак
 3. 10тина обезкостени маслини
 4. 2 ч.л. куркума
 5. пълнозърнести протеинови хлебчета за основа
 6. червен пипер на зърна за декорация
Приготвяне
 1. Пасирайте сиренето от кашу заедно със спанака и куркумата.
 2. С помощта на сладкарски пош шприцовайте сместа върху основа по избор (аз използвах пълнозърнести протеинови крекерчета).
 3. Декорирайте с шайба маслина, няколко зърна червен пипер и малко куркума за цвят.
 4. Поднесете веднага.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>