Плодов мус “Боровинкова въздишка”

Боровинкова въздишка

Обожавам боровинки, изобщо всякакви горски плодове 😉 И макар да сме все още далеч от сезона им, все пак тук-там се намират пресни и доста добре изглеждащи боровинки. А като видя нещо мое любимо, за което съм си мислела един цял сезон и съм нямала търпение отново да започна да му се наслаждавам с пълна сила, няма как да не приготвя нещо с него веднага, като ми попадне 🙂 Така че днешното предложение е за плодов мус с боровинки, който нарекох “Боровинкова въздишка”, защото точно такава реакция предизвика първата хапка от това здравословно плодово изкушение 🙂 

Боровинкова въздишка 4

Една от най-приятните ми закуски, особено през уикенда, защото мога да отделя малко повече време в приготовление, е именно тази свежа здравословна наслада наречена плодов мус. Някои от победителите в личната ми класация за най-вкусен и засищащ плодов мус са ето този Пудинг с чиа и кактусова смокиня, както и този Бананов крем с чиа и кашу.

Боровинкова въздишка 6

Днес, обаче, нямаше как главно действащо лице да не са любимите ми боровинки 🙂 Приготвянето отнема буквално минута, като единственото, което трябва да направите предварително, е да накиснете кашуто за минимум 4 часа, за да го подготвите за конкретните цели на рецептата.

Боровинкова въздишка

Ако нямате 4 часа, можете да накиснете кашуто и за по-малко, само че в гореща вода – по този начин можете да забързате процеса на омекване на ядките, което всъщност ги прави съвсем лесни за пасиране в кремообразна форма. 

Плодов мус "Боровинкова въздишка"
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
4 hr
Prep Time
4 hr
Продукти
  1. 100 гр. боровинки
  2. 1 банан
  3. 3-4 с.л. кокосово брашно за плътност по желание
  4. 100 гр. сурово кашу
  5. 3-4 с.л. подсладител по избор*
  6. щипка кокосови стърготини и няколко боровинки за декорация
Приготвяне
  1. Накиснете кашуто до омекване.
  2. Пасирайте всички продукти, без шепата боровинки, до хомогенност.
  3. Сервирайте, декорирайте и поднесете веднага.
Забележка
  1. *Аз използвах оризов нектар, но можете да използвате нектар от агаве, кленов сироп или друго по избор
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/
Боровинкова въздишка 3

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>