Американски палачинки

Американски палачинки

Да си направим закуска като от романтичните филми!

За добро или лошо съм изгледала доста американски филми през годините 🙂 Някои са били необратима загуба на времето ми, но други са ме вдъхновявали или пък са ме заразявали с настроението и посланията си. Едно от нещата, които винаги ми създават прекрасно усещане не само от американските филми, а  по принцип, е ритуалът на закуската. И по-специално – закуската през уикенда. Това само по себе си е едно много специално преживяване – в идеалния сценарий човек може да отдели колкото време му се иска, за да приготви с любов и грижа някаква специална закуска за любимите си хора. А във филмите (както всичко останало), ритуалът на закуската най-често се представя изключително романтизирано. А връщайки се на американските филми – един от най-честите герои на техните сутрешни уикенд трапези са типичните им пухкави палачинки. В очакване на утрешната закуска, споделям с вас моята вариация на американски палачинки, която приготвих през миналия уикенд, но определено ще повтарям 🙂 

В случай, че сте в настроение за палачинки, но ви се ще да пробвате нещо малко по-различно, опитайте моите Пухкави палачинки.

Американски палачинки

Макар тиганът, който е специално предназначен за палачинки да е най-удобен за приготвянето им, съвсем успешно може да се справите и с нормален тиган. Най-важно всъщност е покритието. Ако тиганът ви не е тефлонов или с незалепващо покритие, намазнете го съвсем малко, колкото палачинките да се отделят лесно.

Американски палачинки

Много хора не знаят, че един от “виновниците” за това палачинките да стават пухкави е бакпулверът. Благодарение на него се получава тази приятна текстура, която е толкова характерна за едни класически американски палачинки. 

Ако нямате кокосово масло – спокойно може да го замените със 3-4 с.л. зехтин за готвене или същото количество разтопено масло. В случая кокосовото масло придава нежен аромат на палачинките и е една здравословна алтернатива, която лично аз предпочитам да използвам винаги, когато мога. 

Американски палачинки

Американски палачинки
Serves 12
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
25 min
Total Time
30 min
Prep Time
5 min
Cook Time
25 min
Total Time
30 min
Продукти
 1. 1 ч.ч. брашно
 2. 1 с.л. бакпулвер
 3. щипка сол
 4. 2 яйца
 5. 2 с.л. кокосово масло
 6. 1 ч.ч. прясно мляко
 7. 1 ч.л. ванилов екстракт
Приготвяне
 1. Загрейте тиган на среден огън и намазнете леко при нужда.
 2. Сложете всички продукти в блендер и разбъркайте до хомогенност.
 3. Изсипете в загрятия тиган количество от сместа, с което да получите палачинка с желания размер.
 4. Изпечете за минута-две, след това обърнете палачинката и изпечете за кратко, докато придобие желаната степен на готовност.
 5. Поднесете веднага с течен шоколад, мед, плодове, конфитюр или каквато друга добавка предпочитате.
Забележка
 1. Дръжте палачинките захлупени под чиния непосредствено до преди да ги сервирате, за да се запазят топли и мекички.
Foodie Boulevard http://foodieboulevard.com/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>